Deputatul George Gabriel Vișan:

"Regiunea Mării Negre trebuie să continue să se dezvolte mai ales pe plan economic"

343

Articole de la același autor

Deputații George Gabriel Vișan, Constantin Cătălin Zamfira și Virgil Daniel Popescu, membri ai Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), au participat, în perioada 26 - 27 septembrie 2018, la cea de-a 51-a reuniune a Comisiei economice, comerciale, tehnologice și de mediu a APCEMN, care a avut loc la Kiev, în organizarea Radei Supreme a Ucrainei.

În prim planul agendei de discuții a reuniunii au fost dezbaterile pe marginea proiectului de raport și rezoluție cu tema "Dezvoltarea și susținerea IMM-urilor în statele membre ale Organizației Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN)". Totodată, au avut loc și alegerile pentru poziția de vicepreședinte al Comisiei, în urma cărora deputatul George Gabriel Vișan a fost ales cu unanimitate de voturi și va avea un mandat pentru doi ani.

În cadrul întâlnirii, delegațiile a șapte țări membre: Azerbaidjan, Armenia, Bulgaria, Grecia, România, Turcia, și Ucraina, au prezentat strategiile naționale în sectorul IMM-urilor, evidențiind proiectele implementate cu succes.

Din partea delegației României, deputatul George Gabriel Vișan a avut o intervenție pe această temă, prezentând politicile publice la nivel național din sectorul IMM-urilor, aflate sub coordonarea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. Referitor la strategia pe termen mediu și lung a Ministerului pentru stimularea de inițiative antreprenoriale, au fost aduse în discuție: Strategia guvernamentală pentru dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii și îmbunătățirea mediului de afaceri din România - Orizont 2020, precum și Strategia națională de export. Direcțiile de acțiune care trebuie avute în vedere în Programul cadru Orizont 2020 sunt destinate: sprijinirii și promovării antreprenoriatului, accesului IMM-urilor la o finanțare adecvată, accesul la piețele internaționale, precum și îmbunătățirii reactivității administrației publice la nevoile IMM-urilor.

Deputatul George Gabriel Vișan a punctat și implementarea la nivel național a mai multor programe în domeniul IMM-urilor, care pot constitui exemple de bună practică pentru statele membre OCEMN, si anume: Programul Start-up Nation, Programul EMPRETEC (de pregătire antreprenorială), Programul de microindustrializare, Programul de internaționalizare.

Mesajul central al delegației române a îndemnat la cooperare între statele membre OCEMN pentru identificarea unor soluții comune, care să vină în sprijinul IMM-urilor, deoarece "regiunea Mării Negre trebuie să continue să se dezvolte mai ales pe plan economic, deoarece populația acestei regiuni merită o viață mai bună și o viață mai bună este rezultatul progresului economic". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7746 secunde