Regiunea Dobrogea - cine o susține și pe ce atuuri mizează

2219
11
Regiunea Dobrogea - cine o susține și pe ce atuuri mizează - dragnearegionalizare-1372432883.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) au organizat, vineri, o dezbatere publică privind procesul de regionalizare-descentralizare. 

Evenimentul a avut loc la Pavilionul Expozițional din Constanța și s-a bucurat de prezența a numeroase persoane interesate din ce regiune va face parte județul Constanța, precum și care vor fi județele cu care "ne vom înfrăți".

Dezbaterea a fost prezidată de viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, împreună cu oficialii locali. Alături de acesta au fost prezenți și Nicușor Constantinescu, președintele Consiliului Județean Constanța dar și edilul Radu Mazăre, precum și alți primari din Constanța și Tulcea. Totodată, la eveniment au participat membri ai grupului de lucru academic din Consiliul Consultativ pentru Regionalizare (CONREG), reprezentanți ai administrației publice locale din județele Constanța și Tulcea, ai societății civile, specialiști și jurnaliști, alături de reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

În cadrul dezbaterii, viceprim-ministrul Liviu Dragnea a susținut că obiectivul strategic al Guvernului României pune accent pe o dezvoltare echilibrată a acestei țări, pe un nivel minim obligatoriu de dezvoltare, cu acces minim la un trai decent pentru cetățeni.

"În momentul în care vom avea regiuni, timpul acesta se va împărți la 8-10 regiuni administrative. Birocrația se va reduce, nu va crește, și vom reuși să introducem în România ghișeul unic, iar omul nu va fi nevoit

să-și petreacă mult timp din viață pentru un aviz", a spus ministrul Dragnea.

Pe de altă parte, el a mai adăugat că încă nu a fost luată o decizie finală privind formarea Regiunii Sud-Est sau a Regiunii Dobrogea din care ar trebui să facă parte și județul Constanța.

"Dacă desenăm regiunea Dobrogea există argumente să nu o condamnăm. Există o varietate de resurse, există mai multe forme de relief, există multiculturalitate și interacțiune socială în Dobrogea. Există Marea Neagră și un potențial de dezvoltare a Portului Constanța. Mai există un program serios pentru Delta Dunării. Însă încă nu am luat o decizie privind formarea regiunii Dobrogea", a mai spus viceprim-ministrul Liviu Dragnea.

Grupul academicilor a precizat că formarea regiunilor se va face ținându-se cont de indicatorii statistici, moment în care Liviu Dragnea a precizat că este susținător al regiunii Dobrogea.

Prezent la dezbaterea publică privind regionalizarea, primarul Radu Mazăre a precizat că i se pare normală regiunea Dobrogea.

"Am discutat și cu colegii de la Tulcea, și cu Liviu Dragnea. Mi se pare normală regiunea Dobrogea. Avem mai multe similitudini de comportament cu tulcenii, decât cu moldovenii. Moldovenii sunt simpatici, au fete frumoase, dar gândim diferit. Dacă vine regionalizarea, banii se împart pe regiuni și fiecare decide cum să-i împartă. Esența regionalizării o reprezintă accesul la resurse care acum sunt la București, unde se iau decizii. Părerea mea este că se iau decizii anapoda și strâmbe", a spus edilul Radu Mazăre.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a spus că nu își permite să ignore viața constănțenilor. Acesta a adus în discuție potențialul economic al Dobrogei, locurile de muncă.

"Trebuie să facem o strategie pe termen mediu și lung pentru Dobrogea. Să facem porturi, să construim un spital regional, să avem drumuri regionale. Regionalizarea înseamnă să avem infrastructură pe toate direcțiile. Francezii spuneau cu date statistice cum au evaluat toate localitățile după descentralizare. Noi vorbim de o intenție. Noi dorim să facem același lucru. Această decizie istorică ne privește pe toți. Nu este vorba de un interes personal, ci al dobrogenilor, al românilor", a spus Constantinescu.

El a mai precizat să regiunea Dobrogea ar urma să fie formată doar din județele Constanța și Tulcea și că este sigur că, la final, acest lucru se va întâmpla.

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Europenalizarea
29 iunie 2013
Mazare a sesizat esenta problemei

Mazare este singurul politician care a sesizat corect esenta regionalizarii: "moldovenii au fete frumoase....dar gandim diferit". Mazare a definit "miza" obsedatului sexual. Ce legatura au fetele frumoase cu regionalizarea,asta numai pesedeul poate sa ne lamurasca.In tot cazul,"....esența regionalizării o reprezintă accesul la resurse" .Una este sa imparti banii cu fetitele din Moldova si alta este sa "regionalizezi" fatitele din Dobrogea. La randul lui,marele ganditor Nuca Constantin,moare de grija de "dobrogenilor,al romanilor".Nuca Constantin nu a precizat daca nu moare de grija celor 500.000 de euro(bani publici) cheltuiti aiurea pe un referendum personal.

...un cetatean!
29 iunie 2013
...sa se faca regionalizarea, dar in folosul Tarii!

....asa cum este croita regionalizarea si cum se tot discuta, regionalizarea este o problema...ce se va naste..... moarta! Prin urmare avem judete, cu aparat birocratic excesiv (nimeni insa nu recunoaste pentru ca politicienii nostri nu sunt cinstiti), se vor crea cele 8-10 regiuni care vor avea alti angajati, poate zeci de mii, si Dv. spuneti ca va scadea birocratia? ...Ca problemele noastre vor fi rezolvate mai rapid?...Depinde ale cui! Ale politicienilor, da! dar oamenii simpli vor fi afundati mai mult in...ceata democratiei originale pe care o tot construim de doua decenii! Eu vreau regionalizare dar asa: se desfiinteaza județele, se infiinteaza plasele sau raioanele, cum este in toata lumea, ca sa nu-l mai trimitem pe om sute de km sa rezolve problemele. In felul acesta institutiile statului vin efectiv mai aproape de cetatean! Daca facem si regiuni si vom avea si judete, va fi nebunie curata! ...Va fi foarte bine pentru politicieni, ca-si mai trag o plapuma pe ei...dar noi, restul ce facem?...daca se va face asta, prin comasarea judetelor si transferul unei parti a autoritatii la nivelul unor unitati accesibile omului, si se vor pastra si denumiri romanesti, istorice- Dobrogea, Moldova de Jos, Moldova de Sus, Maramures...etc, atunci totul va fi OK si vom vota. Daca nu, insa sa va asteptati la surprize mari la Referendum. Romanii s-au mai desteptat intre timp, si stie ce vrea, stie cum trebuie sa arate constructia Tarii sale....numai ca, voi politicienii, liderii vostri de opinie nu-l lasati sa spuna nimic! Nici macar ce-l doare!...vorbiti tot voi in numele lui...nu se construieste asa o Tara! ...asa se dărîmă...........

un cetatean
29 iunie 2013
GAFĂ

Tocmai au primit de la Bruxelles o scrisoare prin care este rugat domnul ministru Dragnea să precizeze când și cine de la Bruxelles a cerut regionalizarea României ei considerând că nu este o soluție mai bună pentru finanțări europene. Interesant ...

admirator
30 iunie 2013
hahaha!

pai Nicusor nu organiza referendum impotriva regionalizarii? acum au luat "crima" lui Boc si o fac ei? ;le convine Dobrogea pentru ca Nicusor a pierdut in fata lui Oprisan la regiunea "Sud-Est"... De ce tehnocratii privesc indicatorii economici? Ce regionalizare e asta? In traditia culturala romaneasca, au existat dintotdeauna regiunile: Muntenia, Oltenia, Banat, Crisana (sau Biharea... devenit Partium) Ardeal, Maramures, Bucovina, Moldova (de Jos), Dobrogea. Daca vreti asa ceva, astea sunt regiunile. Mai adaugati nordul Bucovinei (la Bucovina, normal), Basarabia, Bugeac... Dar poanta de la "un cetatean" e monumentala...

christian louboutin
23 noiembrie 2013
christian louboutin

Christian Louboutin Chaussure Louboutin Fabricant de chaussurestalons hauts Au Prix De plus de Reste flux constant d'acheteurs, Tom Cruise AINSI Que de personnaliser ans 50% gs écoulement SA FILLE UNE PAIRE DE PRIX Autant Qué L'attraction Sur les Semelle fards apparentés. Also populaire de style contemporain Matre chaussure ONU Particulier, Christian Louboutin Est certainement La Meilleure publicit de sa figure apparat gnralement DANS juin Varit de clbration. Il a utilis des Nations Unies profil de haut. christian louboutin http://www.ville-bollene.fr/louboutin_chaussures.php

louboutin homme
23 noiembrie 2013
louboutin homme

Bovins couloirs ouverts le long de la frontiere du Bangladesh a l'approche de l'Aid Dhaka, 9 oct (Just Nouvelles): Les couloirs qui parsement la frontiere du Bangladesh Inde ont été ouverts comme l'Aid el Adha, la deuxieme plus grande fete religieuse ou les musulmans sacrifient des milliers d'animaux sacrificiels, approche a grands pas. Le Saint Aid el Adha sera observée dans le sous-continent, le 16 Octobre. louboutin homme http://www.ville-bollene.fr/louboutin_chaussures.php?p=louboutin homme

louboutin chaussures
24 noiembrie 2013
louboutin chaussures

Christian Louboutin Altesse 160mm Aurora colorés Pompes Tout simplement parce que Coppola a indiqué, ils avaient été des années de l'âge. Ces gens étaient des enfants. Christian Louboutin, quarante neuf ans, de devenir sur Paris? Douzieme arrondissement a votre ébéniste avec une femme au foyer. Il a une jeunesse insolite, découper les classes quand il / elle peut éventuellement déplacer et aussi de maintenir en ayant un compagnon pour l'âge chronilogical ofchristian talons glitter Louboutin. Leur premiere tâche a fini par etre comme un stagiaire dans le Folies Bergere notoire, la ou il a précédemment aider les chanteurs dans les coulisses. Beaucoup ma tres propre inspiration découle de la possibilité que je suis juste gratuit. Si youe création, celles cour et Christian Louboutin jonquille pumpssoul fonctions Bien que le style et le design. Donc, si youe un état d'esprit libre de cout, il différent pour atoheart et l'âme. louboutin chaussures http://www.ville-bollene.fr/louboutin_chaussures.php?p=louboutin chaussures

chaussures louboutin hommes
24 noiembrie 2013
chaussures louboutin hommes

Contient UNE PAIRE DE louboutin Orlando ous des bottes de Sont gnralement LE FANTASME de Toute femme, PEU IMPORTE SI certains De Vos Chaussures adeptes superstar Showmanship Louboutin Ou de bottes. Il Est en fel trs cher, Beaucoup de filles de Ne Pas GRER la situation. MAIS mon ami Est absolument le mme Que celui d commanditaire sur mes Ventes Personnelles Orlando Louboutin en ligne. Louboutin Imitation Chaussures de crateurs ous des bottes trs Faible Orlando panier louboutin Web de nuit Comme de haute qualitOrlando Louboutin polyhydrique Royaume Uni constitue juin Offre de vente. Orlando Louboutin UK dirige les amandes moulues, indtectables le mode de Orlando Louboutin Bottes et au Royaume Uni, dduction Faite des dessins, Avec la marque rouge. chaussures louboutin hommes http://www.ville-bollene.fr/louboutin_chaussures.php?p=chaussures louboutin hommes

vente chaussures
1 decembrie 2013
vente chaussures

Avail Chaussures Christian Louboutin en ligne a prix discount Si vous possédez une paire de chaussures Christian Louboutin, cela signifie que vous possédez les meilleures chaussures qui ont fait par le meilleur matériel de qualité et dans le monde. vente chaussures http://www.ville-bollene.fr/louboutin_chaussures.php?p=vente chaussures

asics ahar
2 decembrie 2013
asics ahar

Die L?sung kam ganz pl?tzlich, w?hrend eines Urlaubs am Meer, bei dem der gro?e Herr der Asics Shoes Company den Octopus auf seinem Teller genauer unter die Lupe nahm und dabei die Saugn?pfe erblickte.Er kopierte sie für seine Asics Schuhe, musste allerdings noch etwas daran tüfteln, wie sich nach dem ersten Test zeigte. Sie waren noch etwas zu griffig und brachten damit die Spieler reihenweise zu Fall. Der Erfolg lie? nicht lange auf sich warten und auch die Einzelh?ndler fanden Begeisterung an den neuen und ungew?hnlichen Asics Shoes. Sp?ter entstand in Zusammenarbeit mit einem Marathonl?ufer ein weiteres, innovatives Schuhkonzept. asics ahar http://www.strongerbritney.com.ar/asics.php?p=asics ahar

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5389 secunde