Regele Mihai, grav bolnav. Se retrage din viața publică

140
1
Regele Mihai, grav bolnav. Se retrage din viața publică - regelemihai-1456943283.jpg
Majestatea Sa Regele Mihai I al României a decis să se retragă din viața publică, în favoarea Principesei Moștenitoare Margareta a României.

Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a regelui Mihai I, care a fost supus recent unei operații chirurgicale, suveranul afirmând, într-un mesaj făcut public miercuri, că este sigur că fiica sa "Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înțelepciunea și forța" de a-l reprezenta și de a duce la îndeplinire toate acțiunile sale publice.

"În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situație vine în anul în care Familia și Țara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei și a Statului Român modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înțelepciunea și forța de a mă reprezenta și de a duce la îndeplinire toate acțiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-și continue menirea și să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei", a transmis regele Mihai I.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al regelui Mihai I, Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a regelui, care a fost supus recent unei operații chirurgicale, iar diagnosticele puse de echipa medicală sunt carcinom epidermoid metastazant și leucemie cronică.

"Majestatea Sa urmează un tratament complex și solicitant, care îl împiedică să apară în public, și va petrece, de aici înainte, o perioadă de refacere", precizează sursa citată.

Comentează știrea

HANNIBAL
3 martie 2016
de mortuis nil nisi bene ?

Ex-regele Mihai s-a retras definitiv din istoria Romaniei prin actul de abdicare pe care l-a semnat , decorat si premiat de catre Stalin pentru actul de tradare de la 23 August 1944 , care a avut ca efect predarea armatei romane sovieticilor si internarea zeclor de mii de militari in lagarele sovietice . Plecat din tara cu o avere considerabila , n-a facut nimic pentru Romania , pentru romanii exilati . S-a reintors dupa 1989 pentru a reintra in posesia mosiilor , padurilor si castelelor . " Casa regala " , respectiv institutia regala , s-a surpat de mult , din momentul in care taticul lui Mihai , regele Carol II , in calitate de print si colonel , a dezertat de pe front si s-a dus la Odessa pentru a se casatori . " Casa regala " a devenit bordel regal din momentul in care Carol s-a reintors in Romania cu tiitoarea sa Lupeasca si a instaurat dictatura regala datorita politicianismului specific romanesc ,a incapacitatii PNL si PNT de a apara democratia , Carol si tiitoarea sa Lupeasca au jefuit tara . Decaderea institutiei regale este marcata si de faptul ca s-a ajuns sa avem si un print proletar , pe dl Duda , actor fara talent , avansat , conform traditiei , la gradul de colonel si numit reprezentant al intereselor romanesti in strainatate . Pamfil Seicaru in cartea " Istoria PNT " scrie : " De la 1918 si pana in 1940 cand a inceput hartanirea Romaniei Mari , Carol II a fost blestemul țării , iar Mihai a completat opera tatalui sau . Carol II si Mihai , n-au avut alta legatura cu poporul roman , in afara de legatura similara a căpușii in pielea oii ". De monarhie ne arde noua acum ? Poate cineva sa-si imagineze ce camarila se va forma din politicianistii jefuitori si iuibitori de țară ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3031 secunde