Regata "Cupa Mircea" a renăscut

1048
Tradiția celei mai vechi competiții de iahting din România a fost reluată în această sâmbătă în cadrul suitei de evenimente ce marchează sărbătorirea Zilei Marinei.
Statul Major al Forțelor Navale, Liga Ofițerilor din Marina Militară și Yacht Club București au organizat pentru prima dată după 1989 Regata "Cupa Mircea". Potrivit căpitanului comandor dr. ing. Constantin Maraloi, această regată a fost organizată pentru prima dată în anii 60 pentru ca de-a lungul anilor să se piardă.
Încă de la orele dimineții, cei 25 de concurenți pasionați au furat privirile trecătorilor cu iahturile acostate în rada Portului Tomis. Așa s-a întâmplat cu ambarcațiunea "Ann" a omului de afaceri George Copos sau cea a Echipajului de Yachting condusă de Lucian Mândruță. "Corsarul", construită acum 20 de ani, numai din lemn, a fost cea care
a dat culoare evenimentului. "Spre deosebire de celelalte ambarcațiuni, Corsarul navighează clasic așa cum făceau corăbierii pe vremuri", a mărturisit skipperul acesteia, Matei Stănei. În jurul orei 12.30, s-a dat startul întrecerii ce
s-a desfășurat pe un traseu format din trei balize. După aproximativ două ore, învingătorii și-au demonstrat măiestria marinărească și priceperea la iahting.
Cupa Mircea, trofeu transmisibil, a fost oferit de către Liga Ofițerilor din Marina Militară lui Remus Mistreanu (67 de ani), cel mai în vârstă skipper brevetat, din concurs. S-au acordat, de asemenea, cupe și premii pentru locurile 1, 2 și 3 la fiecare clasă. Pe locul 1, la clasa A (ambarcațiuni cu lungime mai mare de 10 metri), s-a clasat echipajul lui Copos cu ambarcațiunea "Ann" al cărei skipper a fost Ionuț Nicoară. "Pisellina" (skipper Mihai Făgărășan) a ocupat locul 2, în timp ce "Ioana 2" a lui Ibadula Sefeadin a ieșit pe locul 3.
La clasa B (ambarcațiuni cu lungime mai mică de 10 metri), primul loc a fost cucerit de către Lucian Mândruță și echipa sa. "Teodora" lui Lucian Dragomir a ieșit pe locul 2, iar echipajul francez de la "Bananec Blues" a luat locul 3.
În plus, la ceremonia de premiere, organizatorii au acordat tuturor participanților premii constând în instrumente de navigație, Cartea Pilot a Mării Negre și harta de navigație a coastei Mării Negre.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2113 secunde