Referendumul de la Mangalia, blocat de prefect

952
4
Referendumul de la Mangalia, blocat de prefect - bogdanhutuca81337201488-1337257970.jpg

Articole de la același autor

Prefectul județului Constanța, Bogdan Huțucă, a atacat, ieri, în instanță toate hotărârile adoptate de Consiliul Local Mangalia în ședința din data de 27 aprilie 2012, printre ele aflându-se și hotărârea privind organizarea referendumului la Mangalia pentru rezilierea contractului cu societatea Callatis Therm, care distribuie agentul termic în Mangalia.
Dosarul a fost înregistrat pe rolul secției contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 20 iunie.
În consecință, deși locuitorii orașului Mangalia erau așteptați pe 10 iunie la urne pentru a vota de trei ori, ei vor vota doar de două ori.
Mai exact, pe lângă alegerea primarului și a Consiliului Local, locuitorii Mangaliei trebuiau să voteze, la inițiativa primarului PSD Claudiu Tusac, și în cadrul unui referendum local pentru a tranșa o problemă considerată de primarul Tusac foarte importantă pentru comunitatea locală.
În momentul adoptării hotărârii, primarul PSD al Mangaliei, Claudiu Tusac, a declarat că declanșează referendumul pentru ca locuitorii să decidă soarta contractului cu societatea de termoficare Callatis Therm SA, "cea care a ținut în frig locuitorii orașului în iarna 2011 - 2012".
Mai mult, Mihai Claudiu Tusac dorea să ceară, în instanță, de la SC Callatis Therm SA, daune în valoare de cinci milioane de euro, bani care să fie împărțiți oamenilor care au suferit de frig în iarna precedentă. Astfel, pe 10 iunie, odată cu alegerile locale, locuitorii municipiului Mangalia ar fi trebuit să răspundă cu DA sau NU la întrebarea "Sunteți de acord cu rezilierea contractului cu SC Callatis Therm SA?".
Potrivit legii, până la soluționarea definitivă a litigiului, executarea hotărârii este suspendată de drept.
Cum primul termen de judecată a fost stabilit pentru 20 iunie, este de la sine înțeles că acest referendum nu va mai avea loc, cel puțin în același timp cu alegerile locale.



Comentează știrea

din mangalia
17 mai 2012
cata marsavie

Cat geniu pus in slujba politicii, si a tinutului cu dintii de scaun. Deci Tusac zice ca vrea sa rezilieze contractul sa faca referendum, sa dea miloane la oameni, si cand colo nu il lasa prefectul. Adica uite ce om bune e el dar nu il lasa altii. Oameni buni nu va lasati prostiti de minciunile lui Tusac. Am vazut multe promisiuni, facut in preajma alegerilor si nimic.

mitzraliera
17 mai 2012
onoare

mi-e sila de ceea ce s-a intamplat si se intampla in Mangalia.niste hoti,niste banditi(iorgus si tusac).promit si nu fac nimic.referendumul pe banii cui se face.de ce nu a reziliat contractul in iarna,cand nu a fost caldura?

JURIST
17 mai 2012
Oamenii au dreptul la libera exrimare

Prin asta se ingradeste derptul oamenilor la libera exprimare

Agamemnon Dandanache
10 iunie 2012
Referendum Callatis Therm

Din pacate buletinele de vot pentru referendum-ul Callatis Therm se impart in sectiile de votare.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.591 secunde