REFERENDUM eșuat - Calculele neputinței

3038
19
REFERENDUM eșuat - Calculele neputinței - becj-1320700157.jpg

Nemulțumiți de rezultatele de la referendum, reprezentanții Consiliului Județean, în frunte cu liderul lor, Nicușor Constantinescu, folosesc un alt tertip prin care încearcă să demonstreze că procentul votanților prezenți la scrutinul de duminică este de peste 50%.

Referendumul s-a încheiat, ieri, iar reprezentanții comisiilor de votare au adus ultimele buletine de vot la sediul BECJ de la Pavilionul Expozițional, pentru ca datele să fie centralizate. Dacă dimineață, în jurul orei 7.00, reprezentanții Biroului Electoral Județean dădeau un procent de 42,8%, până la colectarea tuturor buletinelor de vot, adică în jurul orei 12.00, numărul votanților a crescut până la 43%.
Ultimii veniți au fost membrii celor șase birouri electorale din Eforie, care și-au justificat întârzierea prin faptul că știau de îmbulzeala de la BECJ și nu au vrut să vină doar ca să stea la o coadă interminabilă. Astfel, văzându-se și cu ultimii saci de buletine în căruță, membrii BECJ au luat o pauză de "aproxi-mativ o oră, două", cu promisiunea că, în jurul orei 16.00 cel târziu, vor avea rezultatele finale.

Ora de matematică, cu Nicușor și Cristinel
Programul lor a fost dat peste cap, însă, de către președintele Consiliului Județean, care, în jurul orei 14.30, a susținut o conferință de presă pe tema referendumului. Însoțit de Cristinel Dragomir, organizatorul întregului tam-tam, Nicușor Constantinescu, avea textele pregătite pentru o adevărată lecție de matematică.
Potrivit liderului CJC, numărul persoanelor care au participat la vot pentru referendum este de 275.398, dintre care 261.948 au răspuns "NU", iar 9.999 de constănțeni s-au declarat pentru desființarea județului, diferența fiind reprezentată de numărul de voturi anulate. Raportat la listele electorale, spune Nicușor, cifrele arată un procent de prezență de doar 43,58%. În această situație, rezultatele referendumului nu pot fi considerate valide.
Totuși, cum nu vor nici în ruptul capului să admită înfrângerea, membrii CJC au invocat faptul că procentul obținut este atât de mic pentru că nu se ține cont de cifra privind populația actuală a Constanței, așa cum a reieșit ea la recensământul din octombrie.
Constantinescu a declarat că "pe site-ul Institutului Național de Statistică, populația Constanței în 2011 este de aproximativ 680.000 de locuitori, față de 2002, când se ridica la 715.151". În acest sens, CJC a solicitat membrilor INS să comunice câți anume din cei 680.000 de constănțeni au drept de vot, pentru ca, într-un sfârșit, să poată obține mult visatul 50%+1. În plus, fiind și tată și mamă la BECJ, Nicușor Constantinescu le-a "cerut" membrilor biroului să nu cumva să semneze procesele verbale până când INS nu comunică datele solicitate. De asemenea, în momentul în care a fost întrebat cum poate CJC să se folosească de cifrele unui recensământ, care va fi validat abia în 2012, Nicușor Constan-tinescu a declarat că "populația se știe deja", fiind vizibil dezinteresat de partea de legalitate a procedeului.

"O simplă regulă de trei simplă!"
Conferința a continuat cu un șir interminabil de cifre, reprezentând numărul de persoane din mai multe județe, care, deși erau prezente pe listele de votare, nu mai sunt în țară. Constantinescu a fost precedat la "vorbitor" de Cristinel Dragomir, care a încercat și el să explice cum printr-o "simplă regulă de trei simplă" le iese peste 50%.
Concluzia? Cele peste 20 de miliarde de lei cheltuite cu acest referendum sunt duse pe apa sâmbetei, în condițiile în care bărcuța de salvare a CJC este recensământul ce va fi validat anul viitor. La această pierdere, se adaugă timpul și nervii oamenilor, care, timp de câteva luni bune, au îndurat campania pe această temă, au fost scoși din casă și au stat la rând să voteze un referendum, care, până la urmă, este lipsit de valoare.



Comentează știrea

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
PQ
8 noiembrie 2011
Mazare,Porcusor Constantinescu si a lor sleahta

Penibil penibil penibil !! Disperare maxima in randul comunistilor..fac ei pe dracu in 4 si ajung la validare, probabil s-au sfatuit cu tatuca lor Ilici Iliescu despre cum sa manipulezi turma. Ati iesit la vot la indemnul unui om de neincredere pt ca eu nu pot sa am incredere in unu care a adormit la volan beat fiind

ath
8 noiembrie 2011
Referendum

Este clar ca referndumul acesta a facut parte dintr-un plan general de destabilizare politica prin ruperea aliantei de la guvernare.Probabil ca planul a fost pus la punct in primavara acestui an de Ponta,de Antonescu si "maresalii" lor de la Bucuresti.Cred ca s-au fixat si termene.Daca va amintiti semnalul "rebeliunii" a fost dat de P.Hasotti in Parlament,care avertiza asupra pericolului maghiar din Ardeal.Referendumul actual a fost doar un pretext pentru a relua tema nationalista pe seama ungurilor.In planul lor,coalitia PDL+UDMR trebuie rupta cu orice pret.Preluarea puterii de catre PSD si satelitii lor reprezita scopul final. Daca un referendum in jud.Constanta are putere de lege,nu inteleg de ce un referendum local pentru autonomia teritoriala in judetelor Covasna si Harghita nu ar avea acelasi efect.Daca teoria lui Constantinescu se aplica si acolo este foarte bine, pentru ca in faza urmatoare a planului,asistam la certuri politice,dezordine,nesupunere civica si ruperea aliantei de la guvernare.BINGOOO !!,BINGOOO !!, BINGOOO !! Guvernul a cazut.In haosul creat cu buna stiinta,un guvern de "salvare nationala" format din PSD PNL,PC si UDMR va restabili ordinea in tara.In felul asta,am ajuns de unde am plecat,adica in anul 1989.Vom trai si vom vedea.

George
8 noiembrie 2011
Nu-mi pierd vremea

Nu-mi pierd vremea votand o gasca de adormiti la volan in mijlocul intersectiei. Poate sa mute capitala judetului Constanta si la New York ca nu ma afecteaza cu nimic, in schimb ii afecteaza pe ei ca-si pierd scaunul. Acum se gudura pe langa noi si dupa aia nu le mai ajungi nici cu prajina la nas.

Nu exista alternativa credibila
8 noiembrie 2011
Oamenii au venit in numar mare

Si totusi oamenii au fost la vot in numar destul de mare, sa fie oare atat de prosti incat sa nu stie ca practic nu era vorba de desfiintarea judetului ci de scaunele incarcate de bani ale camarilei de la CJC? Nu cred ca oamenii sunt prosti ci pur si simplu PDL Constanta si ceilalti nu sunt in stare sa vina cu o alternativa credibila la hotii actuali. Si atunci reactia este fireasca de ce sa schimbam niste banditi care macar ii cunoastem cu alti banditi poate mai flamanzi?

dexy
8 noiembrie 2011
Bani cheltuiti fara rost

Putea sa fie prezenta la vot si100%, ca basecu tot nu tinea cont de ce spun romanii. basecu e singurul care hotaraste in tara asta ce e bine si ce e rau pt romani, ce e legal si ce e ilegal. Pt el nu conteaza ce zice poporul, ce zice justitia. el e atoate stiutor. Oricum pdl mai mult de 7-8% nu ia la alegerile din 2012. Acelasi procent va avea si ospatarul gigi chiru care se viseaza primar.

admirator
8 noiembrie 2011
ce mincati

de va credeti asa destepti? Aveti grija, gulgutele de Brazilia creaza halucinatii!

Lucifer
8 noiembrie 2011
bani cheltuiti degeaba

Bani cheltuiti fara rost. Cei responsabili de acest "dezmat" pe banii statului - sa fie trasi la raspundere. Si sa plateasca tot ceea ce s-a cheltuit. Executati pana la ultimul ban. Chiar nu era nimic de facut cu acesti bani? Nu se putea construi o cresa, de exemplu?

george
8 noiembrie 2011
ce 'dastepti' sunteti

voi n-ati inteles nimic pedelistilor! poate ca Mazare si Constantinescu sunt la ultimul lor mandat, asta depinzand strict de votul la locale; dar regiunea Vrancea-Constanta va ramane multi ani de acum-incolo; ea va avea intai un guvernator pus de basescu dar pe urma poate o sa se invarta roata si o sa fie de alta culoare decat portocalie, deci nu jubilati! problema e ca indiferent cine o sa fie "pe scaun" tot o sa mergeti dupa un buletin, loc de parcare, adeverinta la Focsani, Buzau, Galati sau aiurea, tot chinul numai ca basescu sa aiba spatele aranjat la alegerile din 2012; credeti ca merita pretul?

danut
8 noiembrie 2011
nu stiti nimic...

@george: cum puteti voi psd-ilor jegosi si furaciosi sa mintiti lumea ca daca vrea cineva sa-si faca buletin sau nu stiu ce act, va trebui sa mearga in nu stiu ce alt oras? voi kiar credeti k manipulati toata lumea mai putin culta? tu ai fost vreodata in alta tara europeana unde sunt regiuni, insa in fiecare oras sau orasel isi are sediile lor de acte ca buletin, permis si cele importante? pai normal ca romanul de la sate au pus botul la vrajelile jegosilor de la primarie care s-au dus in judet sa le zica adevarul, dar nu au zis ca ei isi pierd puterea la bani... hai marsh...

navodarean
8 noiembrie 2011
referendum cu bani

La Navodari Baciu si ai lui ,au impartit cate 50ron tineretului sa mearga la vot.Ce mandru era Rala cand ne-a dat banii. Presedinta de la sectia de votare 309 coloana auto Ecoterm si presedintele organizatiei de tineret PSD Navodari,au chemat interlopii (IORGA LUCIAN MARIAN ZIS RALA)sa il intimideze prin amenintari pe unul din reprezentantii PDL din sectia de votare,un tanar de 19 ani.NU s-a gandit Rala ca are pedeapsa cu suspendare?? nu s-au gandit doamna Oprea Florentina si Alex presedintele tineretului PSD-ist ca pun intr-o lumina proasta PSD-ul la Navodari.In alta secatie de votare membrul PSD Ocneru Constantin prins cu 5 buletine de vot in timp ce le baga in uran,s-a facut contestatie ,a venit politia dar d-l viceprimar PNL-istul Chelaru F si consilierul PSD-ist Coman Ilie au reusit sa-l scoata basma curata, amenintandu-l pe reprezentantul PSD in sectia de votare.PSD-istii sunt muradari....patati si infestati.Contactati conducerea PDL Navodari si veti sta de vorba cu cei care au fost in sectiile de votare ,sa aflati experientele traite cu interlopii in coasta lor.

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : "Nicușor Constantinescu minte!"
Sâmbătă, 05 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : "Îi voi face plângere penală lui Nicușor"
Luni, 07 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : REFERENDUMUL a picat!
Pagina a fost generata in 0.6177 secunde