Reabilitarea Cazinoului din Constanța, blocată de contestații. Când ar putea începe lucrările

489
Reabilitarea Cazinoului din Constanța, blocată de contestații. Când ar putea începe lucrările - cazino2-1441826576.jpg

Articole de la același autor

Soarta Cazinoului din Constanța a ajuns la mâna celor de la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), după ce una dintre firmele care a pierdut licitația a contestat rezultatul.

"Compania Națională de Investiții a făcut licitația pentru stabilirea firmei care urmează să facă restaurarea Cazinoului din Constanța. Inițial, au fost cinci firme. În cele din urmă, după multe evaluări tehnice a câștigat una dintre ele, dar o altă firmă care a pierdut a contestat rezultatul la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. Acum se așteaptă decizia CNSC. Dacă soluția va fi în favoarea firmei care a câștigat licitația, oricum, lucrările nu vor putea începe imediat deoarece nu se pot face iarna. Dacă firma care a contestat va câștiga, se va relua licitația și, iar, nu se vor putea începe lucrările. Oricum, administrația locală va lua măsurile necesare pentru protecția Cazinoului pe timp de iarnă", a declarat, ieri, primarul interimar Decebal Făgădău.

La începutul acestui an, reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) s-au ținut de cuvânt și au dat undă verde proiectului de reabilitare a Cazinoului din Constanța, așa cum au promis cu puțin timp înainte de campania electorală pentru prezidențiale din 2014. Cu toate acestea, lucrările efective nu au demarat încă deoarece procedurile sunt destul de greoaie ținând cont că este vorba despre un obiectiv aflat pe lista monumentelor istorice din România.

Concret, până acum, la MDRAP s-a efectuat în comisia tehnico-economică, aprobarea studiului de fezabilitate privind consolidarea și restaurarea Cazinoului din Constanța. Mai mult, a fost alocată și suma de 9,5 milioane de euro, necesară pentru restaurare. Banii au fost acordați de minister Companiei Naționale de Investiții (CNI), care se ocupă de tot ce înseamnă proceduri și licitații pentru reabilitarea simbolului Constanței. Din păcate, demararea proiectului este îngreunată din cauza contestatarilor care au participat la licitația pentru restaurare.

"Pentru Cazinoul din Constanța cred că un termen realist de restaurare este de doi ani, doi ani și jumătate", a spus, ieri, Decebal Făgădău.

Făgădău a mai afirmat că nu poate estima când se va termina procedura de licitație, dar cert este că, din momentul în care vor începe, lucrările vor dura între doi ani și doi ani și jumătate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4422 secunde