RATC, ultima șansă să iasă din FALIMENT. Urmează VÂNZAREA!

Luni, 17 Iunie 2013, 21:51
1689
Reprezentanții Consiliului Local Municipal Constanța încearcă să redreseze situația Regiei Autonome de Transport în Comun (RATC).

Problema datoriilor acumulate care i-a adus, aproape, în pragul falimentului a fost analizată, ieri, în cadrul ședinței Consiliului Local Municipal Constanța.

"În prezent, RATC funcționează ca o societate bolnavă și din cauza vechii conduceri. Poate, este și vina noastră că nu ne-am aplecat mai mult asupra situației de acolo deoarece am avut încredere în managementul care a existat. Tocmai de aceea a și fost schimbată vechea conducere și sperăm ca lucrurile să se redreseze. Dacă nu reușim împreună să îmbunătățim situația, urmează privatizarea. O să vindem RATC la licitație internațională. Să o ia neamțul, evreul dar știm că face treabă", a declarat primarul Radu Mazăre.

El a mai spus că, în urma discuțiilor cu actuala conducere dar și cu reprezentanții oamenilor muncii s-a stabilit un plan de redresare.

În consecință, a fost acordat un termen de șase luni conducerii RATC pentru a readuce regia pe linia de plutire.

Potrivit edilului, dacă în acest termen RATC nu se va pune pe picioare, va fi privatizată. În planul de măsuri luate deja pentru redresarea economică sunt incluse reducerea prețului unei călătorii, întețirea controalelor, precum și concedieri. Potrivit calculelor, într-un an de zile, din RATC vor pleca, prin pensionare, 60 de oameni, iar pe funcțiile rămase libere nu se vor mai face angajări.

La finalul discuțiilor, consilierii locali au aprobat, ieri, reducerea prețului la biletele pe mijloacele de transport în comun. Astfel, prețul unui bilet va fi redus de la 1,75 lei la 1,5 lei. Totodată, primarul Radu Mazăre a anunțat că vor fi intensificate controalele în autobuzele care aparțin de RATC, din echipa de control urmând să facă parte și jandarmi.

"Scădem prețul și o să-l scădem în continuare, dar le spun constănțenilor să nu mai meargă fără bilet. Controlul va fi de genul ca autobuzul să fie tras pe dreapta, cu jandarmii", a mai spus Mazăre.

Pe de altă parte, consilierul liberal Ana Marcu a propus ca în ședința din octombrie a Consiliului Local Constanța, RATC să își prezinte situația după aplicarea acestor măsuri pentru a se face o primă verificare dacă s-au redresat sau nu cât de cât lucrurile, amendament care a fost votat de aleșii locali.

În altă ordine de idei, consilierul PDL, Iustin Fabian Roman, a propus subvenționarea cu 50 % a transportului și pentru elevi. La rândul său, edilul Mazăre a spus că nu este de acord să subvenționeze copiii din familiile bogate. "O să analizăm legea să vedem ce putem face dar, de principiu, eu nu sunt de acord să subvenționez copiii din familiile bogate", a declarat Mazăre.

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.9176 secunde