RATC devine istorie! Constănțenii călătoresc cu CT Bus! "Vrem să investim în creșterea flotei"

2497
RATC devine istorie! Constănțenii călătoresc cu CT Bus!

Articole de la același autor

Reprezentanții administrației publice locale din Constanța au anunțat, vineri, că din prima zi a lunii noiembrie, Regia Autonomă Transport în Comun Constanța a devenit CT Bus S.A., prin schimbarea formei juridice din regie autonomă în societate pe acțiuni.


Contractul de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de persoane prin concesiune între Primăria Municipiului Constanța și CT Bus S.A. a fost semnat în prezența primarului Decebal Făgădău și a viceprimarilor Costin Răsăuțeanu și Dumitru Babu.


"În istoria transportului public constănțean, ziua de astăzi, 1 noiembrie 2019, va rămâne ca un referențial. Astăzi punem punct Regiei Autonome și deschidem un capitol nou, naștem o companie care are toate premisele să devină cel mai puternic operator din Regiunea de Sud Est. Avem 104 autobuze Diesel Euro 6 noi și suntem în proceduri de achiziție pentru 41 de autobuze electrice. Țintim către cât mai multe rute și vrem să investim în creșterea flotei, calitativă și cantitativă. Noi trebuie să ne creștem copiii spunându-le că prima opțiune este CT BUS și apoi transportul individual", a declarat Decebal Făgădău, primarul Municipiului Constanța.


El a mai explicat că noua societate a fost înregistrată vineri la Oficiul Național al Registrului Comerțului și tot vineri, în prezența membrilor AGA și CA, Primăria Municipiului Constanța a acordat licențele de traseu societății CT Bus S.A.
La rândul lui, Bogdan Niță, directorul CT BUS S.A. a menționat că sunt în lucru mai multe proiecte ce au în vedere reguli de calitate în transportul public. 


"Este un proiect pe care domnul primar Decebal Făgădău l-a început acum multă vreme și iată că am reușit astăzi să ajungem în faza de semnare. Este o schimbare radicală în ceea ce privește sistemul de mobilitate din Constanța și, poate pe viitor, și pe Zona Metropolitană.   Proiectele noastre vizează reguli de calitate în transportul public, o mai bună administrare a flotei de autobuze, mergem și către partea de "E-ticketing, o nevoie reală", a declarat Bogdan Niță, directorul CT BUS S.A. 


Prin transformarea în societate pe acțiuni se asigură condițiile pentru o funcționare eficientă, economică, în concordanță totală cu prevederile comunitare din domeniul serviciilor de transport public de persoane.


CT Bus își propune să devină o companie modernă de transport, cu rol determinant în ceea ce privește dezvoltarea mobilității cetățenilor municipiului Constanța și nu numai.


Scopul principal îl constituie realizarea unui sistem de transport eficient, integrat, durabil și sigur, care să promoveze dezvoltarea economică, socială și teritorială și care să asigure o bună calitate a vieții în municipiul Constanța.


Reamintim faptul că pe 10 octombrie 2018 Consiliul Local al municipiului Constanța a decis reorganizarea RATC prin transformarea în societate pe acțiuni cu denumirea CT BUS SA. După obținerea tuturor avizelor și aprobărilor, inclusiv din partea Consiliului Concurenței, în ședința extraordinară a Consiliului Local din 14 octombrie 2019 s-a aprobat delegarea gestiunii serviciului public de transport persoane către CT BUS SA și atribuirea prin concesiune a contractului de delegare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1719 secunde