Rămâne județul Constanța fără primari?

1057
5
Rămâne județul Constanța fără primari? - nicolaematei7-1372868877.jpg

Articole de la același autor

Județul Constanța riscă să rămână fără primari iar oamenii să fie chemați la urne pentru a-și alege alți edili după ce, unii dintre șefii administrațiilor publice locale au fost declarați incompatibili de ANI.

Agenția Națională de Integritate a declarat, ieri, incompatibili 40 de primari și doi viceprimari din județele Constanța și Sibiu.

Aleșii locali sunt acuzați că au îndeplinit concomitent funcția de primar sau viceprimar și reprezentant al primăriei în Adunarea Generală a Acționarilor în societăți comerciale furnizoare de utilități în comunitățile respective.

Astfel, 22 de aleși locali din județul Constanța s-au aflat în stare de incompatibilitate ca urmare a exercitării simultane atât a funcției de primar sau viceprimar, cât și a calității de reprezentant al unității admi-nistrativ - teritoriale în cadrul Adunării Generale a Acționarilor a S.C. RAJA S.A. Constanța, se arată într-un comunicat transmis de ANI.

Mai exact, primarii declarați incompatibili sunt: Nicolae Matei (Năvodari), Cristian Maricel Cîrjaliu (Agigea), Ion Ovidiu Brăiloiu (Eforie), Florin Constantin Micu (Tuzla), Tudor Nădrag (Hârșova), Nicolae Urdea (Limanu), Dumitru Chiru (Lumina), Constantin Radu (Amzacea), Gheorghe Chiriac (Mereni), Mariana Gîju (Cumpăna), Marian Gălbinașu (Corbu), Gelu Iordache ( fost primar la Băneasa), Gheorghe Manta (Chirnogeni), Ion Nicolin (Negru Vodă), Niculae Stan ( fost primar Pecineaga), Gheorghe Stelian (Topraisar), Ioan Suciu (fost primar comuna Ciobanu), Cristian Telehoi (Cobadin), Marian Dan (Deleni), Valer Mureșan Iosif (fost primar M. Kogălniceanu), Ștefan Marius (viceprimar Independența), Ion Burcea (viceprimar Lipnița),

"Toți cei 22 de primari sau viceprimari au încălcat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora funcția de primar și viceprimar este incompatibilă cu funcția de reprezentant al unității administrativ - teritoriale în adunările generale ale societăților comerciale de interes local", precizează ANI.

Reprezentanții instituției mai susțin printr-un comunicat de presă că toate persoanele menționate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază, respectiv, de a fi asistați sau reprezentați de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Totodată, ANI susține că toți cei menționați, cu excepția lui Cristian Maricel Cârjaliu, Marian Gălbinașu, Niculae Stan, Cristian Telehoi și Ion Burcea, au depus la dosarul de evaluare puncte de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Potrivit legii, dacă instanțele de judecată vor confirma decizia ANI, cei declarați incompatibili nu vor mai putea ocupa o funcție de demnitate publică pentru o perioadă de trei ani. Măsura ar lăsa fără primari localitățile în care edilii au fost declarați incom-patibili urmând să se organizeze noi alegeri.

Primarii spun că ceea ce se întâmplă este un abuz

Despre situația creată, primarii s-au arătat revoltați și au explicat că aveau obligația de a reprezenta localitățile din care fac parte în diverse societăți comerciale de interes local. Într-un final, toți au spus că vor ataca decizia ANI în instanță în speranța că magistrații vor face dreptate.

Totodată, șefii administrațiilor publice locale au spus că speră ca legea să fie schimbată iar ANI să fie desființată.

Mai mult, edilul orașului Năvodari, Nicolae Matei, care este și pre-ședintele Asociației Orașelor din România, spune că, această lege este aberantă iar primarii nu sunt lăsați să muncească deși oamenii i-au ales tocmai pentru a se ocupa de problemele localităților.

"Este o mare prostie ceea ce se întâmplă în statul polițienesc România. Ca președinte al Asociației Orașelor din România, cred că cineva s-a gândit să-i înlăture de la conducere pe anumiți primari. O puteau face și altfel. De exemplu, se pot limita mandatele. Primarii ar trebui lăsați să se ocupe de treburile localităților unde au fost aleși, nu să fie hărțuiți de ANI. Deplâng în totalitate situația primarilor care sunt tratați ca ospătarii, care au salarii mici și se merge pe principiul - Lasă, că se descurcă ei ! Doar în România există ANI iar legea după care operează este total neconstituțională. Primarii declarați incompatibili au făcut parte din acele adunări generale pentru că aveau obligația de a reprezenta cetățenii localităților, nu s-au dus din interese proprii. Dacă primarii au fost declarați incompatibili, înseamnă că RAJA o să fie declarată ilegală și atunci riscăm să pierdem jumătate de miliard de euro atrase de RAJA din fonduri europene. O să dăm banii înapoi ca proștii, dar cred că asta se dorește", a declarat edilul Nicolae Matei.

El a mai spus că, la nivelul întregii țări sunt aproximativ 600 de primari în această situație, respectiv, au fost sau urmează să fie declarați incompatibili.

În altă ordine de idei, primarul comunei Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu, unul dintre cei despre care ANI susține că nu a depus puncte de vedere la dosar a declarat că nu avea nicio obligație să facă acest lucru.

"Eu n-am nicio obligație să mă justific în fața ANI. O să fac acest lucru în fața instanței de judecată. Consider că ceea ce face ANI este un abuz, motiv pentru care voi face plângere penală împotriva lor deoarece prin actul emis au vătămat interesul pu-blic al cetățenilor care m-au ales primar. Eu m-am dus acolo ca să reprezint comuna, nu am avut niciun avantaj material personal. Cercetarea ANI este o căpușă politică care a aruncat județul în haos și acționează la un îndemn politic al guvernării PDL. Voi ataca în instanță și în penal și în civil", a declarat primarul comunei Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu.  

Comentează știrea

Mociu C
4 iulie 2013
Adevaratii incompetenti si tartori ar trebui demisi si trimisi la Poarta Alba

In Ovidiu a iesit primar incompetentul Scupra pentru ca oamenii nu au avut alta alternativa decit țîganoiul ăla borît de Hanganu susținut de șleahta lui infecta de țigani infractori. Scupra nu e decit o simpla prostituata a arlechinului depravat Mazare si a lui Guiț Constantinescu. Singurul lucru interesant pe care-l face mucosul asta neputincios si retardat de Scupra este ca nu face absolut numic, exceptind faptul ca bagă mina pina in cot in veniturile Primariei. Stapinii lui, Mazare si Constantinescu se bazeaza pe incompetenti de teapa acestei nulitati umane de Scupra sau pe excroci ordinari ca Stroe Felix care a marit pretul apei potabile de patru ori fata de pretul apei potabile in Tulcea si, absolut incredibil, apa de canalizare a ajuns sa aibe un pret apropiat de cel al apei potabile. Acest excroc ordinar Stroe Felix a pus la RAJA Ovidiu o boarfa proasta care nu face altceva decit sa incurce lucrurile. Ovidiu nu are nevoie de un neputincios cu gindire infantila ca acest neispravit Scupra care nu cunoaste alta pozitie decit pozitia in genunchi in fața stapinilor lui, Guiț Constantinescu si arlechinul depravat Mazare. Odata cu regionalizarea, tartorii Constantei, Mazare si Constantinescu isi vor continua activitatea la Poarta Alba si, cu siguranta, vor fi insotiti de incompetenti, retardati si excroci ca Scupra si Felix. Ovidiu ara nevoie de un primar adevarat care a dovedit ca este patriot, care pune drapelul țării pe primul loc.

Gigi
4 iulie 2013
Ovidiu

Vrei sa spui ca erea bun Bocai care erea sluga directa a lui Sorin Strutinschi seful lui Mazare si Constantinescu ? Srutinschi seful mafiei constantene !

Craii de curte veche
4 iulie 2013
PRIMARI INFRACTORI

Cum poate fi catalogat primarul di "Novodari"cum se exprima, "primarele". Acest infractor este de o obraznicie rara, cu gasca lui de consilieri cu lanturi la git si bratari la miini.Daca nu este buna legea ANI de ce o folosesc occidentalii? De prosti? A venit Matei de la primarie sa spuna ca legea nu-i lasa sa lucreze in folosul comunitatii? Cum sa jecmaneasac comunitatea care nu are canalizare orasul NAVODARI MAMAIA NORD TRUP Sat Mamaia, unii deverseaza resturile de fecale in canal si in Siutghiol, noaptea binenteles. Ei lucreaza pentru ei si gasca lor.Matei so lase mai usor cu legea ca daca se aplica legea acum era la Poarta Alba la studii.

Gelu
4 iulie 2013
MATEI

Matei e un golan si un PUSCARIAS. ii e frica ca ajunge iar la Poarta Alba. Cand incasati bani ca faceati parte din consiliile de administratie era bine, acum ca va trage la raspundere nu mai e bine.

dana
28 iulie 2013
matei

Pt domnul matei care spune ca ajuta poulatia din navodari este un om care dupa ce ajuns la putere sune ca nu are cum sa ajute omeni din navodari ca primaria nu are buget alocat pt unele cerinte ale locuitorilor ,dar pt spectacole si alte lucruri care nu sunt in folosul locuitorilor are bani .Pt ce v-am votat domnule primar? vedeti ca vor veni din nou alegeri sa veniti sa cersiti iarasi voturi tu si toata gasca ta din primarie .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5371 secunde