Raluca Turcan: Universitățile trebuie încurajate să ridice ștacheta

77
Raluca Turcan: Universitățile trebuie încurajate să ridice ștacheta - ralucaturcan-1502016462.jpg

Articole de la același autor

Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan spune că evaluarea și ierarhizarea școlilor doctorale ar trebui făcute anual, subliniind că universitățile trebuie încurajate să ridice ștacheta și să-și recâștige locurile în topurile internaționale în funcție de performanțele academice.

"Mediul academic din România a primit o nouă lovitură din partea Guvernului Dragnea 2. Evaluarea și ierarhizarea școlilor doctorale ar trebui făcute anual. De patru ani de zile Guvernele au tot amânat punerea în practică a Legii! Guvernul PSD-ALDE nu se dezminte: va continua risipa din banii publici încă doi ani de zile. Doi ani în care nu vom ști care universitate îndeplinește condițiile de calitate și care nu, însă toate vor primi aceiași bani de la bugetul de stat. Și în următorii doi ani studenții care vor fi înmatriculați la Școlile Doctorale din România nu vor avea garanția că vor beneficia de studii de calitate. Școlile doctorale trebuie să fie evaluate și acreditate: programele de studii trebuie ierarhizate, iar universitățile clasificate și finanțate în funcție de poziția pe care se află, în funcție de performanță", a spus Raluca Turcan.

Totodată, ea a anunțat că PNL îi solicită Ministrului Educației să demareze, conform legii, procedurile de evaluare și acreditare a școlilor doctorale, ierarhizarea programelor de studii și clasificare a universităților, pentru că fără această procedură, calitatea diplomelor va fi, la nivel de ansamblu, sub standardele așteptate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6916 secunde