Raluca Turcan: "PNL va pune în aplicare imediat rezultatele referendumului pentru Justiție"

245
Raluca Turcan:

Articole de la același autor

Liderul deputaților liberali, Raluca Turcan, a anunțat, ieri, că PNL va pune imediat în aplicare rezultatele referendumului pentru Justiție și solicită în mod imperativ adoptarea legii propuse de PNL privind votul electronic. 


"Votul de duminică a arătat voința zdrobitoare a românilor de a pune capăt domniei corupției și minciunii! Șase milioane de români au venit la vot și au spus DA la referendum. Partidul Național Liberal a câștigat alegerile europarlamentare și a salvat calea europeană a României. Este un vot care ne onorează și care ne obligă enorm", a scris Raluca Turcan pe Facebook. 
PNL, adaugă ea, va "începe să transpună rezultatul de duminică în lege, în procedură de urgență", prin următoarele proiecte: revizuirea Constituției în sensul interzicerii amnistiei și grațierii pentru faptele de corupție, prin completarea art. 73 din Legea fundamentală; revizuirea Constituției pentru interzicerea ordonanțelor de urgență în domeniul Justiției, prin completarea art. 115; extinderea controlului constituțional asupra ordonanțelor de urgență, prin modificarea și completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, permițând Instanței supreme să se adreseze CCR în acest domeniu. 


Liberalii mai doresc adoptarea, în procedură de urgență, a legii votului electronic pentru românii din diaspora. 
"Legea a fost inițiată de mult timp de PNL, însă proiectul s-a lovit de piedicile puse de PSD și ALDE la Senat. Proiectul nostru poate fi adoptat imediat la Camera Deputaților. Pentru adoptarea imediată a acestor proiecte legislative avem susținerea românilor, care au stat la kilometri de cozi la secțiile de votare în cea mai frumoasă zi pentru democrația românească. Facem apel la toate partidele de opoziție să ni se alăture în acest demers!", a mai scris Raluca Turcan pe rețeaua de socializare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2613 secunde