Membru nou în Consiliul Local Constanța

Răducu Popescu e istorie. Cine a venit în locul lui

Vineri, 31 Iulie 2015
1624
Consilierii locali ai Municipiului Constanța s-au reunit, vineri, în cadrul unei ședințe ordinare. Pe ordinea de zi s-au aflat 42 de proiecte de hotărâre. La ședință au fost prezenți doar 24 aleși din cei 26 de consilieri locali.

În cadrul ședinței Consiliului Local Municipal, Raluca-Andreea Trandafir a fost validată în funcția de consilier local. Trandafir a depus astfel jurământul, luându-i locul în Consiliul Local Municipal Constanța lui Răducu Popescu.

Primarul Decebal Făgădău a felicitat-o pe proaspăta consilieră liberală.

Raluca Trandafir vine din mediul universitar și este membru PNL.

Proiectul referitor la "retragerea dreptului de administrare al SC Ecosal SRL asupra terenului în suprafață de 14.607 mp situat în municipiul Constanța, Fundătura Ialomiței" a fost retras de pe ordinea de zi.

Rectificarea bugetului municipal pe anul 2015, rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2015 al SC Confort Urban SRL Constanța și încetarea mandatelor membrilor Consiliului de Administrație al RADET Constanța au fost alte proiecte votate de aleși. Un alt proiect votat de consilieri s-a referit la numirea unui membru în Consiliul de Administrație al SC Confort Urban SRL. În urma votului, Florian Constantin Andrei a fost ales cu 23 de voturi "pro" și 3 "împotrivă".

De asemenea, s-a aprobat și majorarea tarifului social pentru pensionari și persoane peste 60 de ani care nu realizează venituri, conform HCL nr. 155/2014, de la 50 de lei la 63 de lei, dar și creșterea salarială cu 12% pentru salariații aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanța și ai instituțiilor publice subordonate.

Construirea parcării multietajate din zona Cazino-Albatros cu o capacitate de 394 de locuri și regim de înălțime de P+7E+T, prevăzută cu un sistem de monitorizare a locurilor libere de parcare prin senzori dispuși în dreptul intrării și ieșirii din clădire, cu afișaj pe o tabletă electronică poziționată deasupra intrării, a fost un alt proiect care a primit undă verde. Valoarea proiectului este de 23,5 milioane lei, iar contribuția Uniunii Europene de 18,9 milioane lei. Beneficiarul, adică Primăria Constanța contribuie cu diferența.

La finalul ședinței ordinare de Consiliu local de ieri, aleșii locali au ținut un moment de reculegere în memoria consilierului județean Nicolae Fronescu.

Pagina a fost generata in 0.2938 secunde