Puterea și opoziția depun proiecte privind interzicerea etnobotanicelor

875
Un număr de 67 de deputați PDL, UDMR și ai minorităților naționale altele decât cea maghiară au depus o inițiativă legislativă privind interzicerea utilizării plantelor etnobotanice în scopuri care nu își dovedesc utilitatea practică, a precizat democrat-liberalul Cezar Preda.
Potrivit acestuia, prin inițiativa legislativă depusă, plantele, substanțele, preparatele stupefiante, halucinogene, euforice, psihotrope și derivații acestora sunt interzise în alte scopuri decât cele pentru care își dovedesc utilitatea practică.
Cezar Preda a declarat că, potrivit unui nou articol, funcționarea magazinelor care comercializează produse etnobotanice va fi interzisă.
În noua reglementare se prevede că funcționarea magazinelor care comercializează în orice mod substanțe, produse etnobotanice din plante, extracte sau combinații din plante cu efect halucinogen sau euforic este interzisă, iar în caz contrar fapta se pedepsește cu amendă de la 50.000 de lei la 1.000.000 de lei. De asemenea, persoana fizică ce a participat la săvârșirea aceleiași fapte poate primi o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 15 ani și interzicerea unor drepturi.
Faptele se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 15 ani. Totodată, prin inițiativa legislativă, îndemnul la consumul acestor substanțe, dacă este urmat de executare, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. În cazul în care îndemnul nu este urmat de executare, pedeapsa este de la 6 luni la 2 ani sau amendă. În cazul în care consumul de etnobotanice, la îndemnul unei persoane, duce la moarte, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 08 Iulie 2010
Stire din Social : Vara se numără drogații
Pagina a fost generata in 0.5539 secunde