Liberalul Bogdan Huțucă:

"PSD vrea să pună parul pe studențime, intelectuali, cercetători din lumea universitară"

488
2

Articole de la același autor

Președintele Organizației Județene a PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, susține că ministrul Educației, Valentin Popa, pregătește o lovitură drastică universităților de tradiție din România, tăindu-le sute de locuri de la masterat și doctorat, ceea ce se traduce în venituri reduse cu milioane de euro pentru acestea. 


"Măsura nu este una întâmplătoare, ci este o reacție directă a ministrului de a pedepsi centrele universitare care nu l-au susținut în momentul nominalizării sale la conducerea Ministerului Educației. Pe bună dreptate, rectorii universităților, majoritatea parte a Consorțiului Universitaria, au criticat această desemnare, arătând limitele profesionale, dar și intelectuale ale unui om care va trebui să gestioneze sistemul educațional românesc. Mai mult decât atât, PSD pune astfel la colț toate acele instituții care de-a lungul timpului au fost vocale la adresa partidului mamă, deranjând din matca firească a demagogiei și incompetenței cursul unei guvernări haotice. Mergând pe aceleași reflexe golănești, PSD, prin vocea ministrului Valentin Popa, vrea să pună parul pe studențime, intelectuali, cercetători din lumea universitară", a spus Bogdan Huțucă.


El a mai adăugat că, în timp ce universități de tradiție precum Universitatea din București, Universitatea "Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca, SNSPA, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea "Eftimie Murgu" din Reșița, Academia de Studii Economice din București, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca pierd sute de locuri la masterat și doctorat, "renumita" Universitate din Suceava, unde rector suspendat este chiar ministrul Popa, primește de la Ministerul Educației zeci de locuri în plus. 


"Este clar că PSD dorește să direc-ționeze cercetările avansate către zone periferice ale învățământului superior. În urma acestor decizii ale ministrului Valentin Popa, studenți din întreaga țara, mai ales cei din instituțiile vizate, pregătesc ample acțiuni de protest împotriva unui guvern care încearcă să se impună prin intimidare și șantaj.


Premierul Viorica Dăncilă este depășită de realitățile României de astăzi, lăsându-se jucată de toți păpușarii lui Dragnea, astfel încât, din inerția evenimentelor, nici măcar nenorocirile nu îi mai pot fi imputate", a concluzionat Huțucă. 


Comentează știrea

fani
18 aprilie 2018
gandul bun...

In sfarsit un gand bun ! Ce atata intelectualitate ,vor toti doctorate si functii ce sa le asigure ceva pensii speciale .Gata cu "ganditorii "" ,la munca fratilor .

sever
18 aprilie 2018
..................

DRAGA FANI, VA ROG RESPECTUOS SA MA PUPATI IN CUR

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4407 secunde