PSD și PNȚCD s-au aliat. "O susținem pe Viorica Dăncilă!"

631
PSD și PNȚCD s-au aliat.

Articole de la același autor

Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat a organizat, luni, o conferință de presă la sediul PNȚCD din Constanța, la care au participat și reprezentanți ai Partidului Social Democrat. În fața jurnaliștilor au stat președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, președintele PSD Constanța, Felix Stroe, senatorul PSD, Ștefan Mihu, și președintele PNȚCD Constanța, Adrian Țapliuc. 


Aceștia au declarat că cele două formațiuni politice s-au aliat și o vor susține pe Viorica Dăncilă în cursa pentru președinția României. 


"Doresc să transmit și aici, la Constanța, suportul nostru pentru candidatura doamnei Viorica Dăncilă în turul al doilea pentru președinția României. Am luat această hotărâre pentru că, la 30 de ani de la Revoluție, avem de apărat în România, înainte de idei și programe politice, democrația. Avem un președinte care își încheie mandatul și care a blocat instituțiile statului și și-a abandonat rolul constituțional de mediator. Este principalul motiv pentru care noi, PNȚCD, o susținem pe Viorica Dăncilă, o femeie care nu a adus niciodată un afront poporului român, deși a fost de multe ori pusă în situații limită atunci când a trebuit să își facă treaba din postura de premier și de președinte de partid", a declarat Aurelian Pavelescu. 


Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, și-a spus și el punctul de vedere în legătură cu acest subiect și a completat ceea ce a spus Aurelian Pavelescu. 


"După cum știți, PSD a încheiat la nivel național două alianțe politice, cu UNPR și cu PNȚCD. Sunt două alianțe importante, în care ne potențăm reciproc. Mergem împreună nu doar pentru alegerile prezidențiale, ci vom face asta pe termen lung și pentru anul 2020 și pentru anii următori, având ca obiectiv comun apărarea democrației în România. PNȚCD este un partid de centru-stânga, iată că suntem vecini pe scena politică și această alianță nu este deloc anormală. Avem același ideal, apărarea democrației în România. În ultimii 15 ani, au avut loc derapaje grave în România. Nu este corect ca într-o țară în care avem democrație, să militezi pentru interzicerea unui partid politic. Desființarea unui partid reprezintă o lovitură grea pentru democrație. Noi, la Constanța, luăm lucrurile foarte în serios. Avem legături strânse cu PNȚCD", a explicat Felix Stroe. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4587 secunde