PSD nu va vota prelungirea stării de alertă. Social-democrați vor o stare intermediară de 15 zile

181
PSD nu va vota prelungirea stării de alertă. Social-democrați vor o stare intermediară de 15 zile - 15252-1592134569.jpg
PSD nu va vota prelungirea stării de alertă în formula actuală, a anunțat purtătorul de cuvânt al partidului, Lucian Romașcanu. Printre măsurile propuse de social-democrați se numără o stare intermediară de 15 zile, dar și deschiderea bisericilor și a restaurantelor din interiorul hotelurilor, conform Digi24.


"E necesară deschiderea spitalelor pentru populație, stoparea numirilor de coafeze pe funcții bănoase. Noi am decis, în primă instanță, iar decizia finală va fi luată mâine în cadrul Comitetului Executiv al PSD, să susținem o stare intermediară, pe o perioadă strict limitată în timp, care să asigure tranziția la normalitate și care să conțină strict măsurile pentru protejarea sănătății populației și nimic mai mult", a spus Romașcanu, într-o conferință de presă.


"În același timp, este necesar ca autoritățile să poată dispune punctual, așa cum prevede și legea, de măsuri de siguranță acolo unde este necesar. Este posibilă instituirea stării de urgență la nivel local, iar acest lucru trebuie să fie primordial, având în vedere că nu sunt distribuite egal pe tot teritoriul României cazurile, îmbolnăvirile și decesele", a adăugat el.


Romașcanu spune că PSD va introduce în Legea de aprobare a hotrârii de guvern o serie de prevederi.


"Durata măsurilor, tranzitorie, să fie de maximum 15 zile. Deschiderea spitalelor pentru pacienții non COVID. Toate achizițiile publice se vor face transparent cu licitație. Este un comentariu al Guvernului că acest lucru ar împiedica acțiunea imediată în caz de nevoie. În trei luni de zile de stări de urgență și stări de alertă nu au reușit să facă achizițiile necesare pentru echipamentele de protecție, nici măcar beneficiind de proceduri simplificate, nu vedem cum ar putea să-i încurce acest lucru de acum încolo. Deschiderea bisericilor, foarte importantă! Și, trebuie să fie găsită o soluție, astfel încât hotelurile să poată beneficia de deschiderea restaurantelor din unitățile hoteliere având în vedere că începe sezonul, iar mulți dintre cetățenii care au achiziționat pachete turistice le-au achiziționat împreună cu serviciile de masă. Astea vor fi măsurile pe care vom încerca să le introducem în lege și fără acestea Partidul Social Democrat nu va vota legea trimisă în Parlament", a spus Romașcanu.


Premierul Ludovic Orban a anunțat sâmbătă că va cere prelungirea stării de alertă cu 30 de zile și și-a exprimat încrederea că va exista o majoritate în Parlament care să înțeleagă necesitatea acestui demers.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4127 secunde