Deputatul Mihai Lupu:

"PSD nu respectă nici Constituția și nici deciziile CCR"

137

Articole de la același autor

Deputatul constănțean Mihai Lupu de la PNL a susținut o declarație politică prin care a atras atenția că "PSD nu respectă nici Constituția și nici deciziile CCR".

"Deși noi, românii, avem împământenit mai dintotdeauna un vechi proverb: unde-i lege, nu-i tocmeală, iar Constituția reprezintă Legea fundamentală a țării și, în consecință, aceasta ar trebui respectată întocmai de către toate instituțiile sale publice de bază, culmea ironiei, chiar un Guvern, și anume Guvernul Ponta, este cel care a promovat foarte multe legi și ordonanțe de urgență, care au fost ulterior invalidate de către Curtea Constituțională, fiind declarate neconstituționale în integralitate sau parțial", a spus deputatul Mihai Lupu.

El a adăugat că, printre cele mai controversate și abuzive OUG promovate vreodată de un Guvern al României, Guvernul Ponta se află ordonanța care a permis migrația aleșilor locali timp de 45 de zile la alte partide.

"PSD și aliații săi au demonstrat, încă o dată, că nu respectă nici Constituția, dar nici deciziile Curții Constituționale. Și susțin acest lucru, deoarece ordinul dat parlamentarilor Puterii, de a respinge amendamentele depuse de PNL la Legea de respingere a OUG 55 privind migrația aleșilor locali, amendamente care prevedeau ca aleșii locali care au trecut de la un partid la altul să-și piardă mandatul, conduc în mod clar, la ignorarea deciziei CCR. În condițiile în care aceste amendamente nu au fost agreate, este limpede faptul că PSD a încălcat flagrant decizia CCR, nepermițând stabilirea în Parlament a măsurilor necesare cu privire la efectele juridice produse pe perioada de aplicare a ordonanței de urgență, iar Legea de respingere a OUG 55 va avea, cel mai probabil, un singur articol, unic, și anume doar acela de respingere a ordonanței", a mai adăugat parlamentarul constănțean.

La final, el a atras atenția guvernanților că un asemenea act normativ cum este OUG 55/2014 este un act mai mult decât abuziv, aberant și ilegal. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2562 secunde