PSD merge pe mâna unei femei la conducerea Guvernului. Viorica Dăncilă, propunerea de premier

554
6
PSD merge pe mâna unei femei la conducerea Guvernului. Viorica Dăncilă, propunerea de premier - vioricadancilapremier-1516113138.jpg

Articole de la același autor

Social democrații s-au reunit, ieri, în cadrul unui nou Comitet Executiv Național pentru a găsi un înlocuitor premierului Mihai Tudose, cel care și-a dat demisia, luni seara, după ce PSD i-a retras sprijinul politic.


În cadrul ședinței de ieri, au existat, inițial, mai multe propuneri pentru funcția de premier. Încă de la începutul ședinței, premierul interimar Mihai Fifor a anunțat că nu își dorește funcția de prim-ministru. 


Potrivit unor surse din partid, o altă propunere avansată în Comitetul Executiv Național a fost Petru Daea, dar aceasta a fost retrasă până la votul final. 


Totodată, mai multe voci din partid au propus-o pe Ecaterina Andronescu să preia conducerea Guvernului, însă aceasta a refuzat, exprimându-și susținerea pentru Viorica Dăncilă, propunere făcută de președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău. 


Aașadar, s-a trecut la vot iar Viorica Dăncilă, actualmente europarlamentar din partea PSD a fost votată cu majoritate de voturi, urmând ca PSD să meargă cu această propunere, astăzi, la consultările cu președintele Klaus Iohannis. 


În scandalul dintre Mihai Tudose și Carmen Dan, Viorica Dăncilă a fost prima persoană din interiorul partidului care a luat o poziție publică. Concret, ea l-a acuzat pe Mihai Tudose de misoginism, spunând că nu este prima dată când șeful Executivului de la București se ceartă cu un ministru-femeie, cele mai celebre dintre precedentele cazuri fiind Rovana Plumb și Sevil Shhaideh.


"Pentru mine este inexplicabil faptul că premierul Mihai Tudose a avut întotdeauna o relație conflictuală cu ministrele. Din guvernul Tudose au plecat opt femei-ministru, dintre care patru au avut o relație conflictuală și au plecat din Guvernul României. Nu știu cum pot cataloga această relație pe care Mihai Tudose o are cu colegele-ministru. Atât doar că aș vedea că nu acceptă femei în guvernul dumnealui. Din câte am văzut, problemele domnului Tudose sunt la ministerele conduse de femei", spunea Viorica Dăncilă, săptămâna trecută.


Cine este Viorica Dăncilă


În ceea ce privește activitatea politică a acesteia, Viorica Dăncilă este președintele delegației eurodeputaților PSD din Parlamentul European.


Din 2014, ea a fost aleasă deputat în Parlamentul European, pe listele PSD, pentru al doilea mandat. Eurodeputata a fost nominalizată la premiul Europarlamentarul Anului 2017, la categoriile Drepturile Femeii și Egalitate de Gen și, respectiv, Cercetare și Inovare. Și în 2015, Viorica Dăncilă fusese nominalizată pentru premiul de cel mai bun europarlamentar la categoria Agricultură.


Viorica Dăncilă a devenit membru al Partidului Social Democrat în anul 1996, în organizația din Teleorman a PSD. De-a lungul anilor a deținut poziții alese atât în cadrul PSD, cât și în cadrul administrației locale. Viorica Dăncilă a fost consilier local și consilier județean, până în anul 2009, când a fost aleasă ca europarlamentar, pentru un prim mandat.


De asemenea, Viorica Dăncilă a deținut în partid funcțiile de președinte de organizație locală, vicepreședinte al Organizației PSD Teleorman, președinte al OFSD Teleorman fiind, în prezent, președinte la nivel național al Organizației Femeilor Social Democrate.


Viorica Dăncilă s-a născut la 16 decembrie 1963, la Roșiorii de Vede din județul Teleorman.


A absolvit Facultatea Forajul Sondelor și Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, Ploiești în 1988. În 2006 a absolvit masterul "Spațiul Public European" din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București. Este specializată în programarea și managementul proiectelor, bazele economiei petroliere și luarea deciziilor, expert în armonizarea legislativă - integrare europeană.


Comentează știrea

Hollywood
17 ianuarie 2018
Asta e! ....

... ne ducem pulii de suflet. Avem un guvern format din cretini, penali, semianalfabeți, inculți, unii sunt proști de-a binelea, sprijiniți în plan secund de o armată de așa-ziși secretari de stat, subsecretari de stat, directorași prin ministere, toți la fel de tâmpiți. Cât despre președinte, ce să zici? Un țărănoi parvenit, viclean, laș și de o comoditate soră cu lenea. În 10-20 ani România va fi feliată și preluată de alții, mai deștepți și mai puternici. Vom devenim provincii ale altor state fiindcă nu suntem în stare să aruncăm la gunoi o clică de politicieni care ne distrug. Plm.

CRISTI
17 ianuarie 2018
OARE DE CE A FUGIT LA VIDELE

bietul tata el era din teleorman rosiori de vede..............ce pacat ca numai e ca tare ar fi fost mandru ca tanti asta e din orasul lui.............el era tare mandru de orasul natal.................NUMA CA M-A INTREB DE CE DOAMNA ASTA DACA E DIN ROSIRI DE A VEDE A FACUT LICEUL LA VIDELE? PAI VIDELE E MIC SI PRICAJIT PE CAND ROSIORI DE VEDE ARE 3 LICEE BUNE, A AVUT FABRICA DE VAGOANE, A AVUT O MICA INDUSTRIE, A FOST NOD DE CALE FERATA ......AVEA LICEU CHIAR SI IN TIMPUL CAND TANTI ERA ADOLESCENTA? DE CE A FUGIT LA LICEU LA VIDELE?:))

Liviu Chilian
17 ianuarie 2018
Ha! Viorica Kancilov! Cumanca veche, neicusorule

Desi arat'a Bulkaroaika fara gât si ceafa foarte groasă si, pen'ca e la moda printre...Rromarlance, epateaza in ciocanitoare vopsita! Am citit opinia unei merdialqaedane tampitopolene: "Viorica Kancilov are o apukatura/obsesie ilara căpătată din relatia coplesitoare cu Cumanul Vechi Drakknea, criminalul politicastru ce, contra favor sexual-oral, a scos'o de la...sonde si a bagat'o'n administratzigania-cleptomaniaca - Viorica Kancilov spune numai 'Da'. Nu stie sa spuna 'Nu'" Lui Drakknea, bineinteles. Cumanca a fost pusa prima pe lista Cumanilor padurnebuneni in "alegerile" pt partzamentul Jewropean, desi guitza aproximativ numai in rromarlana. La limbi straine, o surklaseaza pe Olteankk Vasilevski - guitza, in somn, cumana veche, limba manelelor rromarlanesti. Primul behait in merdia a fost antologic. Il condamnă pe Lipoveanul Tudosev, ca e misogin, ca a dat afara opt muieri din guvIUDErnul Drakknea II. Sigur, Cumanca Veche e misandrista. Deja, in Vikktoriei se guitza ca ea va concedia opt bărbate din actualul cuvIUDErn, printre care si pe dilii Stroev si Dobrev, doi Bulkaroi ce sug sângele kustendiliilor. D'le, saga suprarealismului-sadic rromarlanesc continua! Rromarlanii-porcidecaine-si-scroafe-de-catzele-rabiati nu se vor opri pana nu vor fi pulverizat...Țărișoara! Doamne Iisuse Christoase, Ocroteste'I pe Romanii Minoritari! Amin!

Liviu Chilian
17 ianuarie 2018
Frati Romani constanteni, găsiți pe CIA/FSB Ziare.com

"Cum au construit fratziganii Mazăre stațiunea din Madagaskkr si cine o administrează acum". Cititi si va veti cruci! DEMENTII genetic Mazăre au fost ajutati de fiul cu nume strain al unei...Rromarlance ce e kknsul in Madagaskar(???) Zsidanii Satanici ce au supt sângele copiilor constanteni timp de 14 ani, i'au coplesit cu bani pe nebunii-politicastri Mazare, Tzigani din Ferentari ce'i urăsc de moarte pe Romanii pe care s'au răzbunat cu sânge de sarpe! Rece! Găsiti pe Minciuna("Adevarul") un articol in care un merdialqaedan reitereaza ca PSD-ul trebuie sa se AUTODESFIINTEZE precum "partidul" coMuist-ceausist! Numai prin DISPARITIA PSD-ului, fosta Romanie ar avea ultima...sansulitza sa se mai salveze! --- In Octombrie 1985, la Iasi, in fata unei audiențe de tineri printre care si un Ceausescu, nepotul Gagautzului Ciuruit, am spus: "Sa va preocupe Tara, d'lor, ca partidu'asta va dispare in curand". In primavara 1986, in timp ce luptam intelectual impotriva unui grup de militaratzi-satanici ce parazitau Antiaviația Civilabila, am scris: "Am vrut sa va opresc din alunecarea pe panta ce sporeste neincrederea oamenilor muncii in voi". Viziunea mea mi'a fost letală! Criminalii burghezi rosii m'au fortat sa'mi părăsesc Tara. Asa cum au fost forțați milioane de Romani de catre kkpIUDAlisti dupa 2002. Ex-coMuistii vor distruge Tara, daca nu sunt ei distruși, terminati, ca gashka politicastra, ACUM! --- Personal, ma rog zilnic sa supraviețuiesc! Sa ajung sa traiesc clipa cand ii voi fi pedepsit pe bizdicii(ei si copiii lor criminali actuali) ce m'au umilit: Bizdic, Bretoteanu, Voiculescu, Teodorescu, Marin Sorin, Remescu, vechea garda coMuistă, si pe OnOVREU(Onofrei) un putzoi Tzigan-Lipovean militarat ce a perpetuat...bizdicismul antiromanesc postdecembrist. Amin!

teleorman
17 ianuarie 2018
limba engleza

https://www.youtube.com/watch?v=yeQVwocW3_Y

nae
20 ianuarie 2018
ce panarama

n-o sa poti spune nimica de proasta lui varcolacul fara sa fi acuzat de misoginism sau si mai rau de hartuire sexuala,cu toate ca mai degraba ai hartui gardul militiei din videle,aicea dracnea a aplicat o veche regula de partid,prost,prost da-i proasta mea,o mai fi ginit parpanghel vreo insula,un ostrov pe cursul dunarii si vrea s-o deliormaneze,dar sa fie cu bagare de seama ca alea de-au mai ramas sunt ale bulgaroilor

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5082 secunde