PSD Constanța merge până-n pânzele albe cu Ponta: "Nu trebuie să demisioneze!"

436
3
PSD Constanța merge până-n pânzele albe cu Ponta:

Articole de la același autor

Filiala PSD de la malul mării și-a anunțat sprijinul pentru premierul Victor Ponta. Președintele Organizației județene a PSD Constanța, senatorul Nicolae Moga, a subliniat că șeful social democraților trebuie să-și ducă mandatul la capăt, mai ales că

sub guvernarea sa, România a obținut rezultate economice bune.

După ce vineri, Camerei Deputaților i s-a solicitat avizarea urmăririi penale împotriva premierului Ponta pentru "conflict de interese", pe motiv că ar fi obținut foloase de la Dan Șova, pe care l-a numit în funcția de ministru, poziția colegilor din teritoriu nu a întârziat.

Social democrații de la malul mării au trimis un comunicat de presă prin care își exprimă susținerea față de liderul de partid. Ponta este cel care în urmă cu puțin timp a adoptat rezoluția PSD prin care toți "urmăriții penal" din interiorul formațiunii trebuie să facă un pas înapoi. Deși la acea vreme, o parte a liderilor mai vechi din partid a încercat să spună că nu e corect să condamni un om înainte de a fi judecat, astăzi, a venit rândul lui Ponta. La acea vreme, premierul a fost cel care a grăbit ieșirea din scenă a unor membri cu ștate vechi în partid, pe motivul aplicării rezoluției și imaginii imaculate a formațiunii. Astăzi, Ponta este cel care nu se supune rezoluției.

PSD Constanța: "Premierul trebuie să-și ducă la capăt mandatul!"

Organizația Județeană PSD Constanța consideră că Victor Ponta trebuie să își ducă la capăt mandatul de prim-ministru și președinte al PSD: "Sub guvernarea premierului Victor Ponta, România a obținut rezultate economice și sociale foarte bune. Ponta guvernează România bine. Astăzi avem cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, cea mai mică inflație din ultimii ani, iar guvernul a luat măsuri ambițioase de reducere a TVA la alimente la 9%. De la preluarea guvernării au fost crescute pensiile și salariile, după dezastrul economic din 2010 și au fost sprijiniți tinerii care aleg să înceapă o afacere".

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al PSD Constanța, deputatul Mircea Dobre, a declarat: "Astăzi (n.r. - duminică), sunt convocați la București toți șefii PSD din teritoriu. Este prematur să mă pronunț cum voi vota în Camera Deputaților, deoarece aștept să văd raportul Comisiei juridice."

Șeful partidului de guvernământ, Victor Ponta, a convocat pentru astăzi, 8 iunie, ora 15, ședința Comitetului Executiv al PSD. Mai marii social democrați vor conveni asupra poziției partidului în urma deschiderii dosarului în care premierul este "învinuit penal".

La mâna parlamentarilor

Ponta ar putea fi demis de șeful statului Klaus Iohannis doar dacă Parlamentul permite începerea urmăririi penale pentru conflictul de interese, acuzație adusă premierului de procurorii DNA în cazul numirii lui Șova în Guvern. Camera Deputaților are la dispoziție 19 zile pentru a lua o hotărâre în cazul lui Ponta. Cererea DNA a fost trimisă Comisiei juridice, care va anunța azi când va da un răspuns definitiv pe acest caz.

Camera Deputaților are 387 de membri, iar urmărirea penală se va vota cu majoritatea celor prezenți în sală. PSD, UNPR și PC adună împreună 208 de voturi.

Deși șeful statului Klaus Iohannis i-a solicitat premierului demisia, Ponta a refuzat să recurgă la acest gest: "Prima opțiune acum, cea mai bună, este o demisie a premierului și a Guvernului. Este o situație nemaiîntâlnită."

Nu de aceeași părere sunt social democrații, care susțin că singura instituție care se poate pronunța în cazul Ponta este Parlamentul României.

Comentează știrea

Adr
8 iunie 2015
La bulau

Cine se aseamana se aduna. Sunt toti la fel...

catalin
8 iunie 2015

Angajare imediata !!!!! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Valabil in toate orasele !!! Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "detalii" la adresa de email [email protected]

Florin S.
11 iunie 2015
borfasii

Aceste jigodii s-au instalat de 25 ani la conducerea tarii si au avut grija sa devalizeze majoritatea resurselor tarii. Au furat, excrocat, delapidat etc. aproxomativ 1000 miliarde euro, $ etc. cu concursul tuturor organelor statului care ar fi trebuit sa ii controleze si sa ii sanctioneze. Si inca mai au o parte din organele statului care lucreaza pt. ei. Datorita hotiei si coruptiei lor impuse la tote nivelurile in societate, multi copii si oameni au murit din cauza lipsei de asistenta medicala adecvata (50000 - 100000 oameni in 25 ani). Pe toti cei 18 - 20 milioane i-au tinut in mizerie de 25 ani si i-au mintit in toate felurile ca sa ii voteze sa fure mai departe si oamenii sa ramana in mizerie. Se vede ca asta a avut efect in special asupra celor mai in varsta care nu stiu sau se fac ca nu stiu ca acesti borfasi au acumulat din furat averi de milione si chiar miliarde. Acesti excroci trebuie eliminati rapid din viata societatii - probabil sant cateva zeci de mii in toata tara. Fostul FSN care e alcatuit 99% din borfasi isi schimba numele constant ca sa para democrat si sa ii pacaleasca pe batrani in special. As dori ca toata lumea sa aiba curaj si sa le spuna sa dipara si sa aduca la cunostinta organelor de ancheta toate jafurile facite de acestia din 1990. FSN ul lui Iliescu trebuie sa dispara definitiv din Romania. Toti fesenei cu pozitii, functii au delapidat resursele tuturor cetatenilor, in propriul buzunar si in cel al acolitilor lor. Sant infractori in proportie de 90 - 95% : ministrii, parlamentari, toate structurile de conducere din toate judetele, etc. Aveti curaj si eliminatii acesti borfasi din toate structurile statului, companiilor, etc.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4231 secunde