PSD cere Guvernului să nu condiţioneze accesul elevilor la cursuri

185
PSD cere Guvernului să nu condiţioneze accesul elevilor la cursuri - psdguvern-1629470929.jpg
PSD cere Guvernului să nu condiţioneze accesul elevilor la procesul de învăţământ în funcţie de vaccinarea anti-COVID, susţinând că o astfel de abordare este profund discriminatorie şi încalcă dreptul fundamental la educaţie.

„PSD cere Guvernului să renunţe la ipoteza în care elevii nevaccinaţi urmează obligatoriu cursurile online în cazul în care apar cazuri de COVID-19 într-o clasă. O astfel de abordare, enunţată ca scenariu de ministrul Educaţiei, este profund discriminatorie şi încalcă dreptul fundamental la educaţie. PSD solicită miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii să ajungă rapid la un acord cu privire la organizarea testării periodice pentru COVID-19 a elevilor, după modelul practicat în multe state europene. Este extrem de grav că până în acest moment, cu mai puţin de o lună până la începerea anului şcolar, niciunul dintre scenariile enunţate separat de cei doi miniştri nu se referă la testarea elevilor, deşi aceasta s-a dovedit o cale eficientă pentru menţinerea şcolilor deschise şi pentru prevenirea focarelor de infecţie”, precizează PSD într-un comunicat de presă.

Social-democraţii amintesc că elevii de până la 12 ani nu au opţiunea vaccinării anti-COVID, iar scenariul propus de ministrul Educaţiei de şcoală în regim online este complet inadecvat în raport cu vârsta şi creează segregare, respinsă în mod categoric şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.6552 secunde