PSD a renunțat la moțiunea de cenzură. Guvernul Orban rămâne pe poziție

396
PSD a renunțat la moțiunea de cenzură. Guvernul Orban rămâne pe poziție - parlamentromania-1598892417.jpg

Articole de la același autor

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a declarat ieri, după suspendarea ședinței în care trebuia votată moțiunea de cenzură din lipsă de cvorum, că social democrații nu mai iau în calcul să voteze moțiunea în sesiunea ordinară care va începe marți, 1 septembrie.

Anterior, președintele PSD declara că partidul va lua o decizie zilele următoare dacă va depune o nouă moțiune în sesiunea ordinară sau dacă va încerca să supună la vot moțiunea deja depusă.

La rândul lui, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a susținut că PNL a avut o strategie pentru a nu se face cvorum la ședința în care urma să se dezbată și să se voteze moțiunea de cenzură, iar dacă s-ar fi dat un vot, PSD ar fi strâns 250 de opțiuni "pentru" moțiune.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, ce s-a întâmplat cu cele 250 de voturi pe care spunea săptămâna trecută că le va aduna la moțiunea de cenzură, Ciolacu a spus: "Astăzi nu au fost. După cum ați văzut, a fost o strategie de a nu se face cvorum, nu de a se da un vot pe moțiune. A fost o strategie a PNL, e evident. Eu v-am spus că dacă se va da vot pe moțiune, vom avea 250 de voturi. Astăzi nu s-a dat un vot pe moțiune".

Ciolacu a menționat că PSD nu are cele 233 de voturi necesare adoptării moțiunii de cenzură și a încercat să creeze o majoritate.

"Nu s-a făcut cvorumul, nu s-a votat moțiunea de cenzură", a afirmat el.

Inițial, liderul PSD a mai spus că în maximum două zile se va reuni Comitetul Politic Național al partidului și se va lua o decizie politică în legătură cu pașii ce trebuie urmați pe tema moțiunii de cenzură, care nu a putut fi dezbătută și votată luni din lipsă de cvorum, adăugând că moțiunea nu va fi retrasă.

"Sunt discuții, pentru că deja s-a terminat o sesiune extroardinară, intrăm în sesiune ordinară, avem dreptul constituțional de a depune o moțiune de cenzură sau de a vota această moțiune", a declarat Ciolacu.

Reamintim că, inițial, ședința de plen în care trebuia dezbătută și votată moțiunea de cenzură a fost suspendată din lipsă de cvorum. Pentru desfășurarea ședinței ar fi trebuit ca în plen să fie prezenți 233 de parlamentari. Opoziția a putut strânge doar 226 de parlamentari.

În altă ordine de idei, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, luni, că va propune excluderea din partid a celor trei parlamentari PSD care au lipsit de la Parlament.

"Care colegi? Cei trei îmbolnăviți? Domnul Potor, domnul Rădulescu și doamna Carmen Dan. Dacă tot forțăm așa lucrurile am să propun Comitetului Politic Național excluderea celor trei. Nu e niciunul bolnav", a declarat, la Digi24, președintele PSD, Marcel Ciolacu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6841 secunde