Proiectul privind interzicerea folosirii animalelor în circuri, respins în comisie

197
Proiectul privind interzicerea folosirii animalelor în circuri, respins în comisie - proiectulprivindinterzicerea-1430238856.jpg

Articole de la același autor

Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților a respins, ieri, propunerea legislativă care ar prevede ca în circurile din România să nu mai poată să fie folosite animale sălbatice fie născute în sălbăticie, fie născute în captivitate, proiectul urmând să intre în dezbaterea plenului.

Inițiatorul acestei legi, deputatul Colegiului 9 din Constanța, Remus Cernea, a susținut că proiectul de lege este "moral", animalele sălbatice fiind torturate pentru a învăța să facă numere de circ.

"Este o lege morală, care are legătură cu chinuirea unor animale, care sunt înfometate sunt supuse la electroșocuri, sunt torturate în diverse alte forme doar pentru a învăța să facă niște numere de circ. Acele numere de circ sunt rezultatul unei suferințe cumplite, numeroase specii ajung în aceste rețele de circuri și sunt victimele unei torturi pe parcursul întregii vieți", a arătat Cernea.

La rândul său, deputatul PNL Stelian Dolhas s-a arătat împotriva unei asemenea legi și a susținut că foarte mulți copii nu au altă posibilitate de a vedea animalele sălbatice decât la circ. Totodată, deputatul PSD Zisu Stanciu a arătat că Cernea riscă să-și facă dușmani toți copiii și interzicerea animalelor în circuri ar fi o imensă greșeală.

"Eu zic că domnul Cernea riscă să intre într-o zonă extrem de sensibilă și să își facă dușmani toți copiii României. Interzicerea animalelor în circuri eu zic că este o imensă greșeală. Eu zic că poate mai important este să ne aplecăm asupra condițiilor de păstrare de detenție a acestor animale, să le îmbunătățim spațiul și hrana, metodele de dresaj", a adăugat Stanciu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6149 secunde