Proiectul pentru reabilitarea arterei dintre Gară și stațiunea Mamaia, aprobat de Consiliul Local

355
Proiectul pentru reabilitarea arterei dintre Gară și stațiunea Mamaia, aprobat de Consiliul Local - proiectuldereabilitare-1571090374.jpg

Articole de la același autor

Toată artera care face legătura între Gara Constanța și stațiunea Mamaia va fi modernizată. Este vorba despre o porțiune din bulevardul 1 Decembrie, de la Gară până la Casa de Cultură, o porțiune din bulevardul Alexandru Lăpușneanu, de la Casa de Cultură până la Satu de Vacanță, și de o porțiune din bulevardul Aurel Vlaicu de la Păpădie până la intrarea în Mamaia.
Consiliul Local Constanța a aprobat, ieri, în ședință extraordinară, proiectul "Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia" și a cheltuielilor aferente. "Proiectul vizează o investiție uriașă, de 91,5 milioane de lei. Toată această arteră va fi modernizată, așa cum merită o metropolă europeană. Este vorba de fonduri structurale. Proiectul a fot declarat eligibil sută la sută, nu există cheltuieli neeligibile", a anunțat primarul Decebal Făgădău.


Potrivit acestuia, este posibil ca licitația pentru lucrări să fie demarată chiar anul acesta. "Mai departe nu pot anticipa niciun fel de termen pentru că vedem cum este în România, cu contestații și paracontestații. Termenul de execuție este de 24 de luni", a completat edilul.


Proiectul vizează refacerea completă a întregului bulevard, resistematizarea traficului, realizarea unei benzi dedicate exclusiv transportului în comun, realizarea de piste de biciclete, sistem de iluminat inteligent pentru trecerile de pietoni.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4435 secunde