Proiectul "Medgreen", discutat la Medgidia

300
În urmă cu trei săptămâni, s-a semnat la Medgidia Memorandumul de înțelegere pentru constituirea clusterului asociat Polului de competitivitate în promovarea afacerilor specializate în ecotehnologii și surse alternative de energie - MEDGREEN. Scopul Memorandumului îl constituie dezvoltarea unei structuri de afaceri în jurul activităților de producere de echipamente pentru depoluarea mediului înconjurător și de valorificare a surselor energetice secundare și regenerabile în vederea producerii de echipamente și prestării de servicii cu valoare adăugată mare, competitive pe piața națională și internațională.

Marți, 20 martie, la Primăria Medgidia a avut loc o întâlnire de lucru ce a avut ca scop discutarea unor noi propuneri de proiecte și demararea procedurilor de pregătire a documentelor aferente Etapei I de depunere în cadrul apelului POSCCE 1.3.1 Dezvoltarea structurilor de sprijin al afacerilor de interes național și internațional – Poli de competitivitate. La întâlnire au participat reprezentanți ai Primăriei Medgidia, expertul olandez în domeniul biogazului – Jan Driegen- din partea firmei olandeze Ogin Biogas BV, profesori din cadrul Universității Ovidius Constanța, cadre didactice de la Grupul Școlar Topraisar, un reprezenant Lafarge Ciment România, un reprezentant al INCDM "Grigore Antipa" Constanța, precum și reprezentanții unor societăți comerciale din Medgidia. Prezent la ședința de lucru, viceprimarul Sorin Țuțuianu și-a manifestat sprijinul în demersurile pentru crearea polului de competitivitate MedGreen.

La începutul întâlnirii a fost trecut în revistă conceptul PC MedGreen și proiectele propuse până în momentul de față și s-au punctat câteva aspecte ale ghidului solicitantului pentru operațiunea 1.3.1 poli de competitivitate. Participanții au ridicat problema contribuției în natură și a aspectelor legale cu privire la aceasta. Domnul profesor Eden Mamut a reiterat ideea extinderii PC MedGreen în câteva locații cheie pentru proiectul cu privire la exploatarea energiei solare (la Topraisar), pentru proiectul de valorificare a potențialului de biomasă (la Murighiol), pentru proiectul de recuperare a energiei valurilor și a vântului și pentru proiectul de biogaz. De asemenea, domnul profesor a ridicat problema implicării INCDM "Grigore Antipa" în proiectul de recuperare a energiei valurilor și a vântului.

În cadrul următoarei ședințe de lucru ce va avea loc săptămâna viitoare, fiecare echipă de proiect va prezenta fișa de proiect și va adapta proiectul în funcție de cerințele ghidului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3014 secunde