Începând de săptămâna viitoare,

Proiectul de lege pentru salvarea Peninsulei din Constanța își numără susținătorii din Parlament

2973
Proiectul de lege pentru salvarea Peninsulei din Constanța își numără susținătorii din Parlament - caf3308e7886da223ec039e3075ae8c4.jpg

Articole de la același autor

Deputatul democrat liberal Dan-Radu Zătreanu va demara, în cursul săptămânii viitoare, strângerea de semnături în rândul colegilor săi pentru proiectul de lege privind salvarea Zonei Peninsulare a Constanței prin constituirea sa ca rezervație arheologică și turistică, sub egida Ministerului Culturii și Patrimoniului Național. Reamintim că proiectul propune scoaterea Peninsulei din administrarea Primăriei Constanța, dat fiind faptul că atât administrația Mazăre, cât și predecesorii actualului primar au permis, în timp, degradarea până la ruinare a zonei istorice a orașului.
Parlamentarul Dan-Radu Zătreanu, membru al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților, a explicat că, deși a trecut aproximativ o lună și jumătate de când a supus dezbaterii publice proiectul de lege, pe contul creat de "Cuget Liber" pe platforma Facebook, în cadrul grupului "Salvați Zona Peninsulară Constanța!", nu a primit sugestii de la constănțeni, propuneri de îmbunătățire a inițiativei sau alte comentarii. Ceea ce, mărturisește, i se pare ciudat. Cu toate acestea, însă, deputatul a declarat că nu renunță cu niciun chip la demersul său, fiindcă acest oarecare dezinteres vizavi de proiect nu e de natură să-l descurajeze. În pofida faptul că pe marginea proiectului de lege au fost exprimate doar trei, patru opinii, petiția online inițiată, de asemenea, de "Cuget Liber" și intitulată "Luați-i Peninsula lui Mazăre" a strâns peste 1.000 de semnături.
În ceea ce privește etapele următoare ce urmează a fi parcurse, Zătreanu a precizat că în cursul săptămânii viitoare va începe să strângă semnături din partea colegilor săi parlamentari și că, până la acest moment, are asigu-rări de la deputații constănțeni democrat liberali Maria Stavrositu și Constantin Chirilă vizavi de susținerea acestei inițiative. Menționăm aici că, în urmă cu aproximativ două săptămâni, deputatul UDTTMR Aledin Amet și-a exprimat, și el, dorința de a veni în sprijinul acestui proiect de lege.
Deputatul Dan-Radu Zătreanu a declarat că va solicita semnături de susținere a inițiativei sale și altor parlamentari, nu doar celor democrat liberali și, totodată, nu doar din partea deputaților și a senatorilor constănțeni.
În momentul în care va fi depus, proiectul de lege va intra în Consiliul Legislativ, care va specifica dacă el necesită îmbunătățiri, ulterior în comisiile de specialitate, de unde va lua avizul și, în cele din urmă, în plenul Camerei Deputaților și al Senatului.
Prin acest demers se intenționează ca zona istorică a Constanței să intre în subordinea Ministerului Culturii, patrimoniul său și refacerea obiectivelor din zonă urmând a fi administrate de Administrația Rezervației Arheologice și Turistice Peninsula Constanței, instituție publică cu personalitate juridică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7207 secunde