Proiectele de mediu, printre prioritățile administrației locale din Topalu

220
Primarul comunei Topalu, Gheorghe Murat, a declarat că și-a fixat prioritățile administrative pentru 2010, cele mai multe desfășurându-se cu fonduri guvernamentale.
Potrivit lui, anul acesta, va fi implementat un proiect derulat prin programul Casa Verde, care vizează înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care utilizează energia solară, energia geotermală și energia eoliană ori alte sisteme care conduc la îmbunătățirea calității aerului, apei și solului. Valoarea proiectului se ridică la 600.000 de lei, unitățile cuprinse în plan de către Primăria Topalu fiind școlile Nr. 1 și 2, grădinița și căminele culturale din comună.
De asemenea, Murat a precizat că vrea să continue o altă inițiativă pe mediu, începută în toamna lui 2009. "Am plantat atunci 25.000 de puieți de salcâm pe un teren degradabil de 5 hectare. Anul acesta, vrem să plantăm puieți pe 15-20 de hectare", a adăugat primarul. Pentru punerea în practică a acestei măsuri, administrația locală urmează să aloce 600.000 de lei de la bugetul pe 2010.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3594 secunde