Proiecte pentru dezvoltarea oraşului Techirghiol. Ce planuri are edilul Iulian Soceanu

1591
Proiecte pentru dezvoltarea oraşului Techirghiol. Ce planuri are edilul Iulian Soceanu - fondsoceanu-1643132865.jpg

Articole de la același autor

Administraţia locală din oraşul Techirghiol are pe listă mai multe proiecte care sunt în dezvoltare, dar şi în implementare. Primarul Iulian Soceanu se ocupă de acestea şi încearcă să le ducă la bun sfârşit, astfel încât viaţa locuitorilor din Techirghiol să se schimbe în bine.„Vrem să construim o creşă în Techirghiol. Am trimis în acest sens o solicitare la CNI. Îmbunătățirea mobilității urbane în oraşul Techirghiol este o altă prioritate pentru noi. Avem în vedere să extindem infrastructura de utilitate publică în cartierul Tineretului. Finalizarea acestui proiect ar trebui să dureze 24 de luni. Sediul primăriei va fi şi el reabilitat, anvelopat şi consolidat. Cu siguranţă vom extinde şi vom reabilita Liceul Teoretic Emil Racoviţă pentru a-l transforma pe acesta într-un campus unde se va face şcoală preuniversitară pentru învăţământul profesional şi tehnic în oraşul Techirghiol. Termenul de proiectare şi execuţie este de 42 de luni. Vom face o pistă de biciclişti pe marginea lacului Techirghiol, pentru a creşte atractivitatea turistică a acestuia. Mai avem un proiect care priveşte dezvoltarea durabilă a turismului în staţiunea balneară Techirghiol prin modernizarea infrastructurii din zona strada Dobrogei. Şi, nu în ultimul rând, vrem să construim un culoar de mobilitate sustenabilă care să conţină pistă de biciclişti, alee pietonală şi un spaţiu verde”, a declarat primarul oraşului Techirghiol, Iulian Soceanu.

Aceste proiecte au fost începute în anul 2021 şi termenul de finalizare al lor este până în 2027. Acestea nu sunt singurele proiecte existente la Techirghiol. Mai există o serie care se află în implementare.

„Este vorba despre dezvoltarea infrastructurii pentru turismul balnear şi a activităţilor reacreative în oraşul Techirghiol. Avem în vedere modernizarea şi extinderea Teatrului de Vară şi reabilitarea trotuarelor din zona adiacentă. Vrem să valorificăm potenţialul balnear şi turistic al lacului Techirghiol prin dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare. Vrem să înfiinţăm o reţea de distribuţie de gaze în oraşul Techirghiol. Vom creşte eficienţa energetică a clădirii publice a Liceului Teoretic Emil Racoviţă. Mai avem în plan un proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în aria de operare a celor de la RAJA, în perioada 2014-2020. Toate aceste proiecte au o valoare totală de cofinanţare de 8.664.189,34 lei”, a explicat Iulian Soceanu.

Acestea sunt proiectele pe care primarul Iulian Soceanu își dă interesul să le ducă la bun sfârşit.

În altă ordine de idei, miercuri, 26 ianuarie, la sediul Primăriei Techirghiol va avea loc şedinţa extraordinară de Consiliu Local. Astfel, aleşii locali din Techirghiol vor trebui să dezbată şi apoi să voteze 19 proiecte care se află pe ordinea de zi. Şedinţa va avea loc cu începere de la ora 16.00.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5432 secunde