Proiecte importante pentru oraşul Techirghiol. „Abia aşteptăm să vină turiştii”

796
Proiecte importante pentru oraşul Techirghiol. „Abia aşteptăm să vină turiştii” - fondtechirghiol-1625414423.jpg
Oraşul Techirghiol se pregăteşte să primească primii turişti în această vară. Conform spuselor primarului Iulian Soceanu, oraşul trebuie să fie bine pus la punct pentru ca cei care vin la mare să se poată relaxa şi să aibă parte de cele mai bune condiţii. Există cinci proiecte importante de reabilitare a Techirghiolului, dintre care patru vor fi finalizate până la finalul acestui an.

„Suntem în implementarea a cinci proiecte pe fonduri europene. Dintre acestea se vor concretiza patru până la finalul anului. Suntem în implementarea proiectului de extindere reţea de apă şi canalizare. Acest proiect îl demarăm în colaborare cu RAJA. Proiectul este în valoare de 6 milioane de euro. Cele cinci, cumulate, sunt în valoare de aproximativ 11 milioane de euro. Un alt proiect pe care îl avem acum în implementare vizează racordarea oraşului la reţeaua de gaze naturale. Acesta este un proiect în valoare de 11 milioane de lei. În acest an vom racorda primele locuinţe la reţea. Pregătim un număr de cinci proiecte pe fonduri europene şi le vom demara probabil din toamnă”, a declarat primarul oraşului Techirghiol, Iulian Soceanu.

Turiştii au un mare rol în dezvoltarea oraşului Techirghiol. Anul acesta localitatea nu este încă plină de oameni veniţi din ţară, dar Iulian Soceanu este încrezător că, de la jumătatea lunii iulie, hotelurile vor fi neîncăpătoare.

„În ceea ce priveşte venirea turiştilor în Techirghiol, este clar că se simte o scădere faţă de anul 2019. 2020 nu poate fi pus la socoteală pentru că a fost un an al pandemiei şi nu cred că în momentul acesta poate fi luat ca exemplu. Să ştiţi că şi anul trecut a fost oarecum bun în condiţiile care au fost la momentul respectiv. Aşteptăm ca anul acesta oamenii să vină. Deja au sosit primii turişti. Nu putem vorbi de o capacitate foarte mare, dar probabil că după 10 iulie până pe 25 august vom avea capacitate de sută la sută. Centrele balneare sunt ocupate sută la sută cu respectarea condiţiilor SARS-CoV-2. Se face plajă, se fac boi de nămol, avem de toate. Tratamentele au început chiar de anul trecut, astfel că lumea vine cu încredere şi se pare că a trecut peste momentul psihologic creat de această pandemie”, a explicat primarul Iulian Soceanu.

Liceul „Emil Racoviţă” va fi şi el reabilitat până la finalul anului 2021. În ceea ce priveşte sportul din oraşul Techirghiol, lucrurile stau foarte bine. În localitate există stadion, teren sintetic şi o sală unde sportivii îşi pot desfăşura activităţile în cele mai bune condiţii.

„Unul dintre proiectele care se vor realiza anul acesta vizează reabilitarea din punct de vedere termic a Liceului «Emil Racoviţă». Pe 15 septembrie vom inaugura cele două corpuri. În cadrul acestui liceu avem deja o sală de sport construită din fondurile bugetului local. La clubul sportiv avem în acest moment tot ceea ce ne trebuie. Avem un teren de sport natural care este foarte bun. Avem un teren sintetic care a fost construit anul trecut. Mai avem şi o sală de sport. Avem foarte multe grupe de copii la secţiile de fotbal, de şah, judo, box, handbal şi aşa mai departe”, a concluzionat Iulian Soceanu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5245 secunde