Proiect sub sigla UDTR. Schimb de experiență între profesori din România și cei din Turcia

660

Articole de la același autor

O delegație de profesori condusă de președinta Comisiei de Învățământ a Uniunii Democrate Turce din România, prof. Vildan Bormambet, a participat în perioada 27 august -1 septembrie, la  Çeșme, Turcia, la o serie de întrevederi cu responsabili din cadrul  Inspectoratului Școlar din localitate și cu reprezentanți ai Sindicatului Învățământului din Turcia (TES).


Din delegație au făcut parte profesori de limba turcă, directori de instituții de învățământ dar și reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale și ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța. Conform declarației președintei Comisiei de învățământ a UDTR, prof. Vildan Bormambet, vizita în Republica Turcia a avut loc la invitația reprezentanților Federației Internaționale a Cadrelor Didactice din Europa și Asia și face parte dintr-un program de schimb de experiență dintre cadrele didactice din România și cele din Turcia, derulat anual de UDTR.


În data de 28 august, cadrele didactice din România au avut o serie de întâlniri cu inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar din Çeșme, prof. Șahan Çöker, cu președintele Sindicatului Învățământului din Izmir, prof. Omer Yildırım și cu directori de instituții de învățământ. Discuțiile au vizat, în principal, proiectele europene din domeniul educației cu precădere cele destinate elevilor de gimnaziu și din învățământul liceal. Participanții la discuții au convenit să diversifice și să crească numărul de proiecte încheiate între instituțiile de învățământ din cele două state. 


"Proiectele care au ca țintă educația copiilor și tinerilor constituie o preocupare permanentă a conducerii UDTR. Din acest motiv, dorim să ne implicăm permanent în proiecte care vizează învățarea limbii turce și schimburile de experiență între cadrele didactice din cele două țări. Pe de altă parte,  proiectele europene, parteneriatele educaționale  cu instituții de învățământ din Republica Turcia sunt benefice  atât pentru elevii de etnie turcă cât și pentru cei români și contribuie la dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre România și Turcia", a declarat președintele UDTR Osman Fedbi. 


Delegația de profesori din România a mai avut întrevederi cu trei directori de instituții de învățământ din Çeșme și anume: directorul Liceului  Anadolu "Haci Murat Hatice Ozsoy", prof. Ilhan Bilen, directorul Școlii Generale "Mehmet Akpınar" , prof. Cem Amaç și cu directorul Școlii Generale "Hayriye Nuri Ertan", prof. Ali Tüzün. Reprezentanții celor trei instituții de învățământ din Çeșme  doresc să deruleze proiecte în parteneriat cu școli din România.


Schimbul de experiență al cadrelor didactice din România a fost organizat de comisia de învățământ a UDTR și a fost coordonat de președinta comisiei, prof. Vildan Bomambet. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1779 secunde