Proiect inițiat de doi liberali. Pensiile speciale, eliminate pentru cei condamnați

631
Proiect inițiat de doi liberali. Pensiile speciale, eliminate pentru cei condamnați - senatoriiproiectdelege-1567710657.jpg

Articole de la același autor

Doi deputați de la PNL, Florin Roman și Romeo Nicoară, au inițiat un proiect de modificare și completare a unor acte normative cu privire la instituirea interdicției beneficiului la pensie de serviciu pentru persoanele remunerate din fonduri publice condamnate definitiv pentru fapte de corupție. 


Astfel, potrivit inițiativei depuse în Parlament, judecătorii Curții Constituționale, membrii Curții de Conturi, ai Corpului diplomatic, personalul auxiliar din instanțele judecătorești, militarii, polițiștii, funcționarii publici cu statut special care au pensii speciale nu vor putea beneficia de acest tip de pensie dacă au fost condamnați definitiv pentru comiterea de infracțiuni de corupție. 


"Societatea românească, atât prin reprezentanții săi în Parlament, dar și prin intermediul formatorilor de opinie mass-media și din societatea civilă, în ultima vreme a tras mai multe semnale de alarmă cu privire la faptul că, în materia pensiilor de serviciu acordate persoanelor care sunt remunerate din fonduri publice, este nevoie de existența unei interdicții, astfel încât să nu poată beneficia de acest tip de pensie cei care au fost condamnați definitiv pentru infracțiuni de corupție, precum luarea și darea de mită, traficul și cumpărarea de influență. Prin această măsură, s-ar descuraja comiterea unor astfel de fapte de către anumite categorii profesionale, precum personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor de pe lângă acestea, militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special, funcționarii publici, parlamentari, membrii Corpului diplomatic și consular al României, cei ai Curții Constituționale sau ai Curții de Conturi etc.", au precizat în expunerea de motive cei doi deputați liberali. 


Aceștia au mai explicat că, pentru aleșii locali sau pentru parlamentari, există interdicția acordării unei pensii de serviciu în cazul în care au fost condamnați definitiv pentru fapte de corupție și trebuie să se creeze o echitate între categoriile profesionale care beneficiază de pensii speciale. 


"Prin această inițiativă nu va mai exista inechitate între beneficiarii pensiilor speciale. Introducerea acestei măsuri ar reprezenta o responsabilizare în plus a celor care își desfășoară activitatea în domenii remunerate din fonduri publice", au mai apreciat inițiatorii în expunerea de motive. 


Proiectul va intra mai întâi în dezbaterea Senatului, Camera Deputaților fiind for decizional. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4638 secunde