PROIECT: Evazioniștii scapă de urmărirea penală dacă achită prejudiciul

276
PROIECT: Evazioniștii scapă de urmărirea penală dacă achită prejudiciul - 646x404-1539083291.jpg
Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat un raport favorabil, cu 13 voturi pentru (PSD, ALDE, UDMR), 3 împotrivă (USR) și 3 abțineri (PNL) pe proiectul de lege al deputatului PSD Cătălin Rădulescu, scrie europafm.ro

Proiectul prevede că persoanele care comit evaziune fiscală și nu sunt recidiviste pot scăpa de urmărirea penală dacă plătesc prejudiciul la timp.

Concret, persoanele acuzate de evaziune fiscală ar putea scapa de urmărirea penală dacă achită prejudiciul integral, la care se adaugă 20% din suma datorată, prevedere de care se poate beneficia o singură dată.

Inițiativa modifică Art. 10 din Legea nr. 241 din 15 iulie 2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, care în prezent prevede că "(1) În cazul săvârșirii unei infracțiuni de evaziune fiscală prevăzute la art. 8 și 9, dacă în cursul urmăririi penale sau al judecății, până la primul termen de judecată, inculpatul acoperă integral pretențiile părții civile, limitele prevăzute de lege pentru fapta săvârșită se reduc la jumătate. (2) Dispozițiile prevăzute la alin. (1) nu se aplică dacă făptuitorul a mai săvârșit o infracțiune prevăzută de prezenta lege într-un interval de 5 ani de la comiterea faptei pentru care a beneficiat de prevederile alin. (1)".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.569 secunde