Programul "INFANT" derulat de Primăria Constanța, ajutor nesperat pentru femeile ce nu pot avea copii

477
Programul
Reprezentanții Primăriei Constanța au anunțat, ieri, că 60 de cupluri sau femei singure au primit până acum vouchere în valoare de 10.000 de lei pentru fertilizarea in vitro, prin Programul "INFANT" derulat de administrația locală din Municipiul Constanța.



"Constanța are nevoie de cât mai mulți copii, să crească, să-i auzim chicotind. Mă rog la bunul Dumnezeu să fiți sănătoși. Vă îndemn să nu abandonați", le-a transmis inițiatorul acestui program, primarul Constanței, Decebal Făgădău, celor care au beneficiat deja de aceste vouchere.

Programul "INFANT" a debutat pe 1 iulie 2020 și până acum au fost primite 76 de dosare, dintre care 60 au fost deja aprobate, iar beneficiarii au intrat în posesia voucherelor în valoare de 10.000 de lei fiecare.

"Am depus dosarul și a fost aprobat în mai puțin de o lună. Acest voucher de 10.000 de lei ne ajută enorm, mai ales că am mai făcut două proceduri care ne-au destabilizat din punct de vedere financiar.

Mulțumim Primăriei Municipiului Constanța și îi îndemn pe toți cei care au nevoie să se înscrie în acest program", a declarat una dintre beneficiarele programului care a intrat în posesia voucherului pentru fertilizarea in vitro.

XXX

În acest context, edilul Constanței, Decebal Făgădău, a anunțat că, în continuare, cei interesați se pot înscrie în Programul "INFANT", pe care Primăria Constanța îl derulează prin Direcția Generală de Asistență Socială. Cererile se vor depune la adresa de email: [email protected]. Dosarul trebuie să cuprindă solicitare pentru înscriere (formular 2),

adeverința de la unitatea sanitară parteneră (formular 1) cu indicația de FIV care atestă că solicitanții sunt eligibili pentru intrarea în programul INFANT, copii după actele de identitate ale solicitanților care să ateste domiciliul stabil în Constanța în ultimii trei ani, declarația de consimțământ (formular 3) privind prelucrarea datelor cu caracter personal și consultarea bazelor de date pentru confirmarea criteriilor de eligibilitate. Toate documentele trebuie să fie scanate și vizibile.

Documentele necesare și Regulamentul Programului "INFANT" se pot vizualiza și descărca accesând site-ul www.primaria-constanta.ro/spas secțiunea INFANT.

Beneficiari pot fi femeile singure sau cuplurile care au diagnostic de infertilitate stabilit de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie cu competență în tratamentul infertilității cuplului și în reproducere umană asistată medical.

Relații suplimentare, la numerele de telefon: 0341.180.108, 0341.180.113 sau email: [email protected]



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5144 secunde