Probleme în Coaliția PSD-ALDE? Vosganian reclamă anumite neconcordanțe

254
Probleme în Coaliția PSD-ALDE? Vosganian reclamă anumite neconcordanțe - aldevarujanvosganian-1531839956.jpg

Articole de la același autor

Deputatul Varujan Vosganian, purtător de cuvânt al ALDE, a declarat, ieri, că va trebui discutată în coaliție chestiunea unor drepturi privind vechimea în muncă, subliniind că inițiativa deputatului Alexandru Băișanu care propunea ca armata, facultatea, masteratul și doctoratul să fie considerate vechime în muncă a primit aviz negativ din partea Guvernului, însă ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, se "laudă" cu un act normativ pe aceeași temă.

"O altă temă interesantă și care va trebui discutată cu colaboratorii noștri din PSD este chestiunea unor drepturi privind vechimea în muncă. Este interesant că, pe de-o parte, propuneri legislative ale colegilor noștri sunt refuzate de către Guvern prin punct de vedere negativ, iar, pe de altă parte, miniștri de resort se laudă în public că vor face acte normative pe aceeași temă", a spus Vosganian, la Parlament, catalogând această situație drept "anecdotică".

La rândul său, deputatul ALDE Alexandru Băișanu a precizat că, în urmă cu mai bine de o lună, a depus proiectul prin care propunea ca armata, facultatea, masteratul și doctoratul să fie considerate vechime în muncă, arătând însă că inițiativa a primit aviz negativ din partea Guvernului.

"Acum câteva zile, am auzit-o pe doamna Lia Olguța Vasilescu, ministru de resort, spunând exact același lucru pe care îl propuneam eu printr-o lege că îl va face pe baza unei ordonanțe de urgență cu toate că la legea mea s-a dat pur și simplu aviz negativ. În acest sens, trebuie să clarificăm un lucru: propunerea este o propunere ALDE făcută de mine alături de colegi de-ai mei din ALDE. Dacă doamna Olguța Vasilescu a dat aviz negativ legii tocmai să o treacă prin OUG este o chestie destul de dubioasă și neclară. Cred că era firesc să purtăm o discuție, se putea retrage această propunere legislativă și sprijineam cu toate forțele ca această propunere legislativă să apară ca ordonanță de urgență. Am cere mai multă colaborare între noi și domniile lor pentru că, până la urmă, lucrăm împreună pentru binele societății românești și al celor care plătesc taxe și impozite în România", a afirmat Băișanu, citat de Agerpres. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3415 secunde