Pro România, proiect generos în Zona Peninsulară. "Ne dorim valorizarea patrimoniului arhitectural"

1633

Articole de la același autor

Președintele Organizației Județene a Pro România, filiala Constanța și candidat al formațiunii pentru Primăria Constanța, deputatul Mircea Dobre, a detaliat, în cadrul unei conferințe de presă, unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte pe care echipa sa urmează să-l pună în aplicare după ce ajunge primar al Municipiului Constanța.



"Ovidiu privește trist, de ani de zile, delăsarea autorităților locale de la Constanța, a oamenilor care n-au reușit să repare și să întrețină ce au construit alții înaintea lor. Noi, echipa Pro România Constanța, am conceput un proiect pentru centrul istoric al Constanței și pentru Portul Diamant, care să ne facă pe noi, constănțenii, mândri de orașul nostru, să-i atragă pe turiștii de pretutindeni, iar pe Ovidiu să-l scoată din depresie", a declarat Mircea Dobre.

El a explicat că se poate obține finanțare, astfel încât să se realizeze în cel mai scurt timp modernizarea centrului istoric și a întregii zone peninsulare, refacerea străzilor și a obiectivelor turistice din întreaga zonă, iar Constanța se poate întoarce cu fața la mare, așa cum toți ne dorim.

Concret, prin proiectul prezentat, echipa Pro România Constanța susține că poate transforma, în cel mai scurt timp, Peninsula Constanței și Promenada Orașului Constanța într-o zonă modernă, reabilitată corect și sistematizată armonios, astfel încât să ne punem în valoare potențialul enorm al orașului nostru turistic.



"Valorizarea patrimoniului arhitectural din peninsula Constanței poate aduce beneficii atât culturale, cât și economice. Edificiile, restaurate sau primind o nouă funcțiune adaptată turismului, pot fi cuprinse într-un circuit turistic ce va pune în valoare adevăratul potențial al acestora. Totodată, o parte din patrimoniul istoric din această zonă este reprezentată de clădiri cu valoare istorică și arhitecturală, majoritatea monumente istorice.

Printre obiective, se numără modernizarea integrală a tramelor stradale și rețelelor edilitare ale centrului istoric (zona peninsulară) - acum câțiva ani, s-a realizat un proiect parțial, dar s-a omis modernizarea unor străzi centrale în întregimea lor. Lucrările au fost executate prost, astăzi fiind nevoie de refacerea zonelor pietonale și carosabile", a declarat deputatul Mircea Dobre.

Traseu carosabil și parcări generoase

Acesta a mai adăugat că, în cadrul proiectului, se va realiza un traseu carosabil bine stabilit și anumite puncte strategic amplasate pentru construirea de parcări publice, care să satisfacă cerința actuală și foarte mare de locuri de parcare în zona istorică centrală, în scopul atragerii de turiști. În plus, se dorește realizarea de către administrația locală a unor trasee turistice pietonale cu ghizi, pentru turiștii români sau străini, fără a percepe taxe.



Printre obiective, se mai numără și susținerea agenților economici prin scutirea de impozite pentru o perioadă de doi ani de zile, pentru promovarea investițiilor în zona peninsulară, și pentru o perioadă de cinci ani de zile celor care restaurează clădirile existente.



Totodată, se mai au în vedere investiții anuale în monumentele istorice din fonduri europene și din fonduri locale, dar și investiții anuale în siturile arheologice.



Un alt proiect interesant face referire la Promenada Verde a orașului Constanța, care să întoarcă orașul cu fața la mare.

"Acest proiect presupune realizarea unei zone de promenadă verde cu alei pietonale și piste pentru biciclete pe o lungime de cinci kilometri, tangent zonei de plajă, pe zonele de promenadă parțială și taluz existente. Se întinde de la portul turistic existent Tomis pană la Portul Diamant, proiect susținut de echipa Pro România Constanța. Este un proiect ambițios, care poate cu adevărat să schimbe fața orașului maritim Constanța. Este un proiect mai mult decât fezabil, va conduce la creșterea considerabilă a spațiilor verzi ale orașului cu peste 50.000 de metri pătrați. Este alternativa reală la proiectul șoselei de coastă, proiect pe care nu îl susținem întrucât este foarte costisitor, aducător de trafic, de zgomot și de poluare, reprezentând o barieră fizică între locuitori și zona de plajă a Mării Negre", a mai spus candidatul Pro România la Primăria Constanța, Mircea Dobre. 





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2556 secunde