Primii pași spre construcția unei săli polivalente la Constanța. "Este o investiție absolut necesară"

1439
5
Primii pași spre construcția unei săli polivalente la Constanța.

Articole de la același autor

Constănțenii iubitori de sport sunt tot mai aproape de a avea o sală polivalentă la standarde europene, după ce Guvernul Cioloș a adoptat, în cadrul ultimei ședințe, hotărârea privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții "Sală Sport Polivalentă - 5.000 locuri".

Obiectivul urmează să fie realizat prin Compania Națională de Investiții, iar finanțarea se face de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și de la bugetul local al municipiului Constanța în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii, precum și din alte surse legal constituite.

Construcția unei săli polivalente, în zona Badea Cârțan, este una dintre promisiunile făcute de primarul Decebal Făgădău, încă din timpul campaniei electorale.

"Este o investiție absolut necesară Constanței, o investiție necesară României. Este un proiect care costă 99 milioane de lei. Sala va avea 5.000 de locuri va fi omologată internațional pentru multiple discipline atât individuale, cât și de echipă, va avea o sală de antrenament și locuri de parcare ce vor fi folosite de cei care vin la sala polivalentă sau la viitorul bazin olimpic de înot al Constanței. Vrem să facem acest bazin acoperit la fel ca cel de la Dinamo finanțat de autoritatea centrală. Dacă nu, oricum vom face un bazin olimpic la Constanța de 50 de metri. Răzvan Florea a propus să facem un bazin olimpic descoperit pe care îl vom acoperi cu un balon provizoriu în extrasezon. Acesta va fi construit până în 2020", a spus Decebal Făgădău.

În altă ordine de idei, zilele trecute, primarul Constanței, Decebal Făgădău, a inițiat un proiect de hotărâre ce vizează solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmi-terea imobilului situat în municipiul Constanța, zona Badea Cârțan, din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Tineretului și Sportului, în domeniul public al municipiului Constanța și administrarea Consiliului Local al Municipiului Constanța, însă proiectul a fost retras de pe ordinea de zi urmând să fie reintrodus în această lună.

Potrivit anexei la hotărârea de Consiliu Local, este vorba de o suprafață de 45.000 de metri pătrați, ce cuprinde terenul de rugby - Complex Sportiv "Badea Cârțan".

Conform aleșilor locali, pe această suprafață, ar urma să se construiască sala polivalentă. Clădirea va fi omologată pentru multiple discipline sportive individuale, dar și pentru sporturi de echipă. Potrivit edilului Constanței, fostul înotător Răzvan Florea, în prezent consilier în cadrul Primăriei, este cel care se va ocupa direct de acest proiect, precum și de cel în care este vizată construirea unui bazin olimpic.

Capacitatea sălii de sport, avută în vedere în cadrul studiului, este de minim 5.000 de persoane și maxim 7.000, în condițiile unei utilizări flexibile, dintre care cca. 150 locuri VIP, 100 locuri pentru pre-să, 100 locuri pentru persoane cu handicap. În cadrul evenimentelor sportive vor exista un număr de 4.000 de locuri fixe pe gradene de beton și 1.400 de locuri suplimentare amplasate pe gradene telescopice și mobile la nivelul terenului de joc", se arată în proiectul de act normativ. 

Comentează știrea

Sportiv
2 septembrie 2016
de toata jena

Dl Florea, din pacate, nu ne reprezinta interesele. Cum adica, in Constanta, sa facem un bazin olimpic descoperit, dar acoperit cu balon pe timpul iernii ? Se vede clar ca nici oamenii reprezentativi ai Constantei nu se gandesc la nevoile noastre, ci doar la imagine si la securizarea businessului lor. E bine oare dl Florea ? Aveti un calcul despre ce inseamna acoperirea cu balon,montare demontare, incalzire etc ? In cati ani o constructie solida s-ar amortiza din aceste costuri ? Sau mai bine sa vina oamenii la bazinul dvs... Pacat, suntati la fel ca ceilalti. Daca prindeati aceste vremuri, sigur nu ati mai fi fost ce sunteti azi (si ne mandrim in continuare cu dvs)

Hollywood
2 septembrie 2016
Bazin

După revoluție au făcut sală de Bingo in bazinul de înot de la hotelul Parc, că ne trebuiau păcănele și jocuri de noroc. Unde sunt acum ticăloșii din Primărie care au semnat și aprobat, de ce nu-i arată nimeni cu degetul, să vină să sape la fundația noului bazin. Plm.

Palaz
2 septembrie 2016
Mincinosii

Sala polivalentă din Cluj are 7000 locuri și se poate extinde până la 10.000 locuri și a costat 70.000.000. milioane lei și arată bestial , la noi nu se poate face la fel o sală până la 10.000 și cu , costuri mai mici ?

m
2 septembrie 2016
mm

Voi credeti ca face cineva ceva pentru orasul asta, asa, fara niciun interes personal?Va inselati amarnic.Totul este hotie,mafie si bataie de joc.Pe fata!Constanteanul inghite mult,foarte mult si suporta eroic bataia de joc.

Danemarca
5 septembrie 2016
Stomatolog

Eu chiar nu-i mai inteleg pe unii. Lumea asta este atat de frumoasa, incat mi se pare o naivitate si o sclavie cumplita sa stai incuiat intr-o tara jegoasa si plina de nenorociti precum Romania. Epoca patriotismului a trecut, casa este acolo unde iti este mai bine si unde poti lasa un viitor copilului tau. Pentru ce sa ramai intr-un sat infestat cu tigani si cu incompetenti la primarie? Lumea este casa tuturor. Sunt locuri atat de frumoase si civilizate in care poti sa te asezi. Mi se pare o prostie de ultima speta sa mai cu gura mare "asta este tara mea!, cand tara ta a devenit o colonie plina cu hoti si prosti.

Pagina a fost generata in 0.5749 secunde