Primarul Mariana Gîju: „A fost inaugurat centrul de vaccinare anti-COVID din comuna Cumpăna”

323
Primarul Mariana Gîju: „A fost inaugurat centrul de vaccinare anti-COVID din comuna Cumpăna” - fondmarianagaju-1614625688.jpg

Articole de la același autor

În comuna Cumpăna există un centru de vaccinare împotriva COVID-19 care a fost inaugurat luni, 1 martie. La începutul acestui an, centrul a fost amenajat special pentru locuitorii comunei Cumpăna care vor să se vaccineze, însă acesta nu a putut fi folosit, până în prezent, deoarece nu au fost vaccinuri.

Iată, însă, că începând cu luna martie 60 de doze de vaccin Pfizer sunt disponibile. Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gîju, a vorbit despre acest aspect.

„În luna ianuarie, mai precis pe data de 21, vă informam că a fost avizat centrul de vaccinare, centru amenajat în cadrul unei construcţii situate pe strada Taberei, numărul 3A. Deşi a avut avizul de funcţionare, acest centru nu a funcţionat pentru că noi nu am fost înştiinţaţi că poate funcţiona. Am primit această veste foarte bună pentru toţi locuitorii comunei Cumpăna, noi toţi fiind interesaţi de sănătatea fiecăruia dintre noi. De la 1 martie centrul de vaccinare este funcţional. Acest centru va fi deservit atât de către medici, asistenţi medicali, dar şi de registratori. Centrul de vaccinare a fost dotat doar cu 60 de doze. Aceste vaccinuri se administrează începând de luni, 1 martie. Trebuie să existe trei posibilităţi pentru înscrieri. Cetăţenii se pot înscrie online pe platforma unică de vaccinare. Serviciul telecomunicaţii speciale va activa această platformă pentru comuna Cumpăna, însă în afară de înscrierea pe platformă mai există şi apelurile telefonice la un call center care se pot realiza de la două numere de telefon”, a declarat Mariana Gîju.

Ea a specificat care sunt categoriile de persoane care au prioritate în ceea ce priveşte vaccinarea.

„Trebuie să ştim care sunt categoriile de persoane care au prioritate la vaccinările zilnice aşa cum sunt ele programate. Încă de la început, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea a stabilit categoriile de vârstă într-un mod eficient. Persoanele care au peste 65 de ani, persoanele care au multiple boli cronice şi persoanele cu dizabilităţi sunt cele care au prioritate. Medicii şi asistentele medicale au fost cuprinşi în alte acţiuni de vaccinare care s-au desfăşurat la nivelul municipiului Constanţa, fie la Spitalul Judeţean sau în alte centre de vaccinare care au fost organizate. În situaţia în care există medici şi asistente medicale care nu au efectuat vaccinul, aceştia au posibilitatea să se înscrie în platformă. Fac referire şi la dascălii comunei noastre care trebuie să fie vaccinaţi pentru a putea să meargă la şcoală. Pentru că aveau nevoie de acest vaccin, în urma discuţiilor pe care le-am purtat atât cu doamna director a liceului „Nicolae Dumitrescu”, dar şi cu doamnele director ale celor două grădiniţe din localitate, vă informez că aceştia s-au înscris la alte centre de vaccinare”, a adăugat Mariana Gîju.

Primarul comunei Cumpăna îi îndeamnă pe cetăţeni să se adreseze medicilor de familie şi să le asculte sfatul acestora pentru că părerea lor este una avizată. Totodată, Mariana Gîju a ţinut să spună că este alături de profesori şi de elevi, explicând că aceştia reprezintă viitorul.

„Vaccinurile sunt de tip Pfizer. Cele 60 de doze pe care le avem la dispoziţie au fost depozitate în centrul de vaccinare al comunei Cumpăna. Pentru celelalte categorii de persoane care au contact şi lucrează cu populaţia, fie chiar şi cei din administraţia publică locală, cei din cadrul unităţilor comerciale economice, urmează să fie înscrişi de către medicii de familie sau se pot înscrie chiar dumnealor în nume propriu. Cel mai bine este să vă adresaţi medicilor de familie, dumnealor fiind cei mai competenţi în a vă instrui în accesarea soluţiilor de a fi prezenţi la vaccinare. Cel mai mult ne interesează sănătatea elevilor şi a dascălilor. Trebuie să avem grijă de ei pentru a avea o populaţie sănătoasă”, a mai explicat primarul comunei Cumpăna, Mariana Gîju.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4018 secunde