Primarul Mariana Gâju, mesaj emoţionant de Ziua Dobrogei

243
Primarul Mariana Gâju, mesaj emoţionant de Ziua Dobrogei - cumpanamarianagajubun2-1605456266.jpg

Articole de la același autor

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, nu a uitat nici în acest an de Ziua Dobrogei, care a avut loc sâmbătă, 14 noiembrie.

Mariana Gâju a ţinut să posteze un mesaj emoţionant pe Facebook prin care să arate că dragostea sa pentru Dobrogea nu va muri niciodată.

„Începând cu anul 2015, celebrăm în data de 14 noiembrie, realipirea la trupul patriei a Dobrogei, acest străvechi teritoriu românesc dintre Dunăre şi mare, după patru secole şi jumătate de stăpânire otomană. Astfel, la această data, în anul 1878, Regele Carol I proclama alipirea Dobrogei la patria mamă, în urma Războiului de Independenţă dintre anii 1877-1878 , acest act fiind un pas către Marea Unire.

Dintr-un ținut marginal, aproape uitat și închis al puternicului Imperiu Otoman, a devenit o fereastră a țării, deschisă spre lume, spre civilizații.

Dobrogea este astăzi un tărâm al contrastelor şi surprizelor. Dunărea şi Marea, delta unică, podoabă a continentului, canalul unind fluviul cu marea, forme de relief variate, vechi lăcaşuri de cult, peşteri, stânci şi păduri, totul într-o îmbinare caracteristică, uneori fascinantă, cuceritoare, iată cum ni se înfăţişează această parte a României, încărcată de trecut şi de istorie, dar şi de viaţă activă...

Locuitori de orice naționalitate și religie, Dobrogea - vechea posesiune a lui Mircea cel Bătrân - face parte din România!

Diversitatea etnică și culturală conferă Dobrogei un loc aparte pe harta României și acest lucru este datorat faptului că, în Dobrogea, trăiesc laolaltă români, bulgari, aromâni, armeni, albanezi, greci, turci, tătari, italieni, ruși, lipoveni, sârbi, ucraineni, unguri.

Astăzi, la 142 de ani de la UNIREA DOBROGEI CU ROMÂNIA, este momentul să regăsim bucuria de a fi români şi de a sărbători împreună această importantă sărbătoare naţională. Este de datoria noastră să evocăm cu fiecare prilej mândria de a fi urmașii eroilor care-au săvârșit aceste fapte de importanță vitală. Să avem grijă de moștenirea copiilor noștri. La mulţi și prosperi ani, Dobrogea noastră dragă!”, a scris Mariana Gâju.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3065 secunde