Primarul Mariana Gâju explică cum s-a pregătit comuna Cumpăna pentru noul an școlar

763
Primarul Mariana Gâju explică cum s-a pregătit comuna Cumpăna pentru noul an școlar - cumpana-1599378097.jpg

Articole de la același autor

Primăria Cumpăna a demarat pregătirile pentru deschiderea unităților de învățământ, dar și a creșei din comună. Primarul Mariana Gâju a anunțat modul cum vor fi organizate clasele și grupele, astfel încât orele să se desfășoare în condiții de igienă și de distanțare fizică.

Astfel, preșcolarii vor fi repartizați în trei grădinițe, dintre care una este nou-nouță și va fi inaugurată pe 14 septembrie. Cu toții vor avea orar într-un singur schimb. "Din cei 205 copii înscriși la Grădinița «Sfânta Maria», 100 de copii înscriși la programul prelungit vor fi transferați la Grădinița «Paradisul copiilor», grădinița nou construită. Copiii vor fi transportați cu mijloace de transport în comun care au traseu până la campusul școlar. Grădinița «Florilor» are înscriși 203 copii. Pentru a putea fi asigurată distanțarea socială, cele trei grupe mari vor fi transferate în centrul socio-educativ din localitate", a explicat primarul. Mariana Gâju a mai explicat că nu va fi organizată o ceremonie de deschidere a anului școlar. Copiii vor fi întâmpinați de educatoare în poarta grădinițelor, de unde vor fi preluați și duși în clase.

În ce privește Liceul "Nicolae Dumitrescu", aici vor studia, în anul 2020 – 2021, 1.390 de elevi. Au fost formate cinci clase pregătitoare. Cursurile se vor desfășura atât în cele trei corpuri ale liceului, cât și la campusul școlar, unde vor fi organizate sălile pentru elevii de gimnaziu. Nici la școală părinții nu vor avea acces în curte, iar elevii de la clasele primare vor fi primiți de învățătoare, între orele 8 și 9, pe două căi de acces, una la intrarea de pe strada Școlii și a doua la intrarea de pe strada Constanței, pentru a se evita aglomerarea zonelor. Trei clase a IV-a vor fi nevoite să învețe în schimbul al doilea, de la ora 12. 


"Avem obligația să păzim copiii de a se îmbolnăvi. Într-o clasă, dacă un singur copil este suspect și apoi confirmat pozitiv cu virusul SARS-CoV2, toată clasa își va suspenda activitatea. Dacă avem în trei clase diferite, câte un copil bolnav, se suspendă activitatea întregii școli. Tocmai de aceea, este nevoie de această atenție mărită", a subliniat primarul Mariana Gâju.


Vor fi cumpărate 1.400 de tablete

Din păcate, creșa din localitate se va deschide abia la finele lunii septembrie, deoarece concursurile de angajare a personalului necesar în unitate se vor desfășura pe 15 și 16 septembrie. "Avem 55 de copii înscriși până în prezent, tocmai de aceea am prelungit înscrierile, iar deschiderea creșei va avea loc pe 28 septembrie", a mai spus Mariana Gîju.

Primarul a precizat că au fost achiziționate materiale de igienizare, dezinfectanți și dispensere, care au fost montate la intrarea în fiecare clasă. "Conform legislației în vigoare, comuna este pregătită pentru demararea procedurii de achiziție publică a celor 1.400 de tablete, câte am solicitat pentru elevii noștri", a completat Mariana Gâju.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.651 secunde