Primarul Mariana Gâju: "Creşa din Cumpăna se deschide în luna noiembrie"

376
Primarul Mariana Gâju:
Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, face apel la toţi locuitorii să respecte regulile de limitare a răspândirii noului coronavirus, mai ales că au fost semnalate îmbolnăviri şi în localitate.

„În prezent, sunt 67 de persoane în izolare. Acestea fac parte din 29 de familii, care locuiesc pe 22 de străzi din localitate. În baza unor situaţii transmise zilnic de Direcţia de Sănătate Publică, rata incidenţei de infectare este 1,39 la mia de locuitori. Aceste raportări se fac la numărul de 15.844 de locuitori cu domiciliul stabil în comuna Cumpăna, şi nu la cei 18.200 de locuitori, număr real al localităţii noastre”, explică Mariana Gâju.

Aceasta solicită oamenilor să poarte masca tot timpul în spaţiile publice închise, dar şi în cele deschise. „Rugăm agenţii economici să îndemne toţi beneficiarii să respecte instrucţiunile de folosire a dezinfectanţilor, nu în detrimentul venitului să neglijăm condiţiile de igienă şi de protecţie, începând de la copii, adulţi, până la persoanele vârstnice. Vă rugăm să ţineţi legătura cu medicii de familie de la nivelul comunei sau oriunde îi aveţi”, transmite primarul de la Cumpăna.

Mariana Gâju susţine că, în această perioadă dificilă, continuă totuşi proiectele de infrastructură, la pietruirea de străzi, asfaltarea de drumuri, realizarea de reţele de energie electrică, precum şi la Centrul pentru Tineret şi Grădiniţa „Sfânta Maria”. „Pe data de 2 noiembrie va fi deschisă creşa, unde, până în prezent, au fost înscrişi 50 de copii. Capacitatea acesteia este de 100 de locuri, aşa că mai aveţi timp pentru a vă înscrie copilaşii. Pe data de 26 octombrie, este programată proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor pentru personalul creşei, iar pe 28 octombrie va avea loc proba interviului”, precizează primarul din Cumpăna.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4041 secunde