Primarul Mariana Gâju, avertisment pentru localnici. „Cine nu îşi curăţă proprietatea va fi amendat!”

1629
Primarul Mariana Gâju, avertisment pentru localnici. „Cine nu îşi curăţă proprietatea va fi amendat!” - fondgaju3-1631815878.jpg
Curăţenia într-o comună se face regulat tocmai pentru ca locuitorii de acolo să nu trăiască într-o mizerie permanentă. În vara care tocmai a trecut, dobrogenii s-au confruntat cu foarte multe averse şi s-au produs inundaţii, ceea ce a făcut ca iarba să crească într-un ritm foarte alert. Această situaţie este prezentă şi în comuna Cumpăna, acolo unde proprietăţile locatarilor sunt înconjurate de iarbă şi de buruieni. Primarul Mariana Gâju a făcut un anunţ public pe Facebook.

„Administraţia publică locală continuă acţiunea intitulată –Gospodărie curată, stradă, comună curată, mediu sănătos pentru sănătatea noastră a tuturor. Această acţiune este începută în urmă cu aproape o lună de zile. Scopul acţiunii este acela de a identifica toate gospodăriile comunei Cumpăna, toate terenurile şi proprietăţile sau concesiunile locuitorilor care le-au dobândit pe terenul comunei Cumpăna şi de a observa starea acestora. În mod principal trebuie să observăm dacă aceste terenuri sunt curate şi curăţate de tot ceea ce înseamnă ierburi în stare verde sau în stare uscată, de deşeuri şi gunoaie de orice tip depozitate pe proprietatea locuitorilor comunei Cumpăna”, a declarat primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

În cazul în care localnicii nu se vor supune, vor apărea amenzi usturătoare. Mariana Gâju spune că nu îi face plăcere ca aceste sancțiuni să se aplice, însă doar aşa crede că îi poate face pe oameni să recurgă la spiritul civic.

„Fie că terenurile sunt împrejmuite sau neîmprejmuite trebuie să fie curăţate. Inclusiv perimetrul din faţa casei cu sau fără trotuar, trebuie curăţat. Au fost înaintate de către colegii de la Registrul Agricol, funcţionarii pulblici, cât şi de colegii de la Poliţia Locală, înştiinţări şi somaţii de a efectua operaţiunea de curăţenie. Acolo unde nu au fost efectuate aceste operaţiuni care ţin de bunul simţ al fiecăruia dintre noi, vom proceda conform legii şi vom aplica sancţiuni şi amenzi. Cuantumul amenzilor va fi stabilit prin hotărâre a Consiliului Local Cumpăna sau conform legislaţiei în vigoare”, a mai spus Mariana Gâju.

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a găsit soluţia. Administraţia locală i-a înştiinţat pe cetăţeni că au termen o săptămână pentru a-şi curăţa iarba din faţa casei, astfel încât să nu mai apară diferite insecte care ar putea fi periculoase. De asemenea, Mariana Gâju a explicat că va fi demarată şi o acţiune de dezinsecţie care este foarte benefică.

„Vreau să vă fac cunoscut faptul că două echipe au pornit în acţiune având alături aparat de fotografiat sau cameră video. Imaginile acestea sunt dovada că se referă întocmai la proprietatea dumneavoastră. La starea reală a fiecărei zile. Termenul de execuţie este până săptămâna viitoare, într-o zi de miercuri. Dacă operaţiunile nu sunt executate în totalitate, ne pare rău, dar veţi fi amendaţi. Vrem să avem o activitate de comunicare, de cooperare, de colaborare omeneşte între administraţia publică locală şi proprietarii care deţin imobile sau terenuri pe teritoriul comunei Cumpăna. Vrem ca împreună să muncim umăr lângă umăr pentru a păstra comuna curată”, a concluzionat Mariana Gâju.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4923 secunde