Planuri noi la început de an

Primarul Gabriela Iacobici vrea să construiască locuințe sociale în comuna Grădina

833
1
Primarul Gabriela Iacobici vrea să construiască locuințe sociale în comuna Grădina - gabrielaiacobici-1453823780.jpg

Articole de la același autor

Primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici, continuă strategia de dezvoltare a localității pe care o conduce. În acest context, șefa administrației a spus că își dorește foarte mult să pună în practică un proiect pentru a veni în ajutorul familiilor fără locuințe și fără posibilități materiale.


"Am un plan în lucru care este foarte important pentru mine. Este un plan născut din dorința de a-i ajuta pe cei care nu au o locuință. Deocamdată, este un proiect doar pe hârtie, sunt în faza în care stau de vorbă cu proiectanți, cu specialiști, pentru a vedea care sunt costurile unei asemenea investiții. Practic, doresc să construiesc case sociale. Nu vreau să le denumesc case pentru tineri, vreau să le spun case sociale, în sensul să se poată încadra și persoanele care au peste 35 de ani. Mă refer aici la faptul că avem familii care au depășit vârsta de 35 de ani, au deja câte doi-trei copii și stau îngrămădiți pe la părinți în câte două camere. Aștept să văd ce presupune 


exact un asemenea proiect, la cât ar ajunge construcția unei asemenea case și atunci, în funcție de buget o să putem să stabilim și cam câte asemenea case o să putem construi. Ulterior, vom stabili și un regulament în cadrul unei ședințe a Consiliului Local pentru a se stabili exact condițiile în care se va putea beneficia de o asemenea casă", a explicat primarul Gabriela Iacobici.


Ea a spus că, inițial, s-a gândit la construcția unui bloc ANL, dar o asemenea investiție nu este practică în mediul rural.


"În mediul rural nu este viabil proiectul ce vizează blocurile ANL. Este și foarte scump și nu este nici practic. Aici merg mai bine căsuțele, pot avea o curte acolo, iar locuitorii ar putea planta legume și crește câteva animale sau păsări să poată să-și întrețină familia. Am văzut cum un primar din țară cumpăra casele vechi și le reabilita. Este bine și așa, dar eu cred că este mult mai bine să le faci direct de la fundație și atunci știi sigur că rămâne ceva în urma ta de care oamenii se pot folosi, pe puțin 100 de ani", a mai spus șefa administrației din Grădina. 


Pe de altă parte, Gabriela Iacobici a mai adăugat că un alt proiect care va fi pus în practică vizează construirea a două terenuri de sport cu gazon artificial, unul în comuna Grădina și altul în satul Cheia, acolo unde se va construi și un centru civic pentru tineri. În altă ordine de idei, un alt obiectiv pe care șefa administrației din comuna Grădina îl consideră urgent este cel al înființării unei farmacii.


"În momentul de față, se lucrează la proiectul ce vizează înființarea unei farmacii. Am avut una în comună, dar firma respectivă a intrat în insolvență, așa că s-a închis. Avem jumătate de an de când nu mai avem far-macie în comună. Oamenii au nevoie de medicamente, nu pot merge tot timpul la oraș să le cumpere. Așa că am demarat pro-cedurile pentru înființarea alteia, suntem în faza de licitație", a declarat primarul Gabriela Iacobici.


Și pentru că sâmbătă este sărbătoare mare, iar biserica din satul Cheia poartă denumirea de Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, șefa administrației împreună cu preoții din localitate și credincioșii se pregătesc de hramul bisericii.


"Sâmbătă este hramul bisericii din satul Cheia care aparține de comuna Grădina. Slujba va începe la 8.30, iar după aceea de la ora 12.00 va avea loc o agapă frățească cu bucate pregătite de gospodinele noastre", a spus primarul Gabriela Iacobici. 


Comentează știrea

Cristi
27 ianuarie 2016
Vise electorale pentru prosti !

Tovarasa secretar de partid , viseaza cam cum ar mai putea pacali , pe prostii care au votat-o , acum niste timp in urma ... Se gandeste ca ar ridica niste case pe partea nevazuta a lunii , dar nu are bani nici pentru cateva amarate de tomberoane , in care sa se colecteze peturile , care sunt aruncate , cam peste tot in localitate . Ideea ca aceasta asezare se numeste , cum se numeste , este absolut ridicola : Nu e nici gradina , nici sat , nici comuna ! Este o adunatura de case , iar primaria , nu este altceva decat o institutie inutila si ineficienta . Cucoana , care se da primarita , este o persoana toxica si absolut in afara postului ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5271 secunde