Primarul Decebal Făgădău, întâlnire de lucru cu ministrul Fondurilor Europene

Joi, 23 Iulie 2020, 21:25
283
Reprezentații Asociației Municipiilor din România (AMR) au avut, săptămâna aceasta, o întâlnire de lucru cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Ioan Boloș. La eveniment, a participat și secretarul de stat Adrian Marius Mariciuc. Discuțiile s-au derulat în contextul pregătirii documentelor aferente perioadei de programare 2021 - 2027.

AMR a fost reprezentantă de Robert Negoiță, președintele AMR și primarul sectorului 3, Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, Arpad Antal, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești, Cosmin Necula, primarul municipiului Bacău, Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați, Constantin Mitache, director general al AMR, precum și alți reprezentați ai primăriilor Craiova și Târgu Jiu.

În cadrul evenimentului, au fost prezentate alocările bugetare previzionate pentru fiecare obiectiv de politică și pentru fiecare program operațional. Pentru cele opt programe operaționale regionale este estimată o sumă de aproximativ 13 miliarde de euro (FEDR și contribuție națională) comparativ cu perioada actuală de programare, când au fost alocate aproximativ opt miliarde de euro.

La nivelul MFE, sunt în pregătire o serie de măsuri ca să se asigure toate mecanismele pentru o dezvoltare urbană integrată. Este în pregătire Codul fondurilor europene (CFE), care va unifica regulile pe care le are fiecare program operațional în ceea ce privește evaluarea, contractarea, monitorizarea, implementarea proiectelor, iar autoritățile de management nu vor mai putea adăuga reguli suplimentare.

De asemenea, MFE își propune finalizarea documentelor de programare aferente perioadei de programare 2021 - 2027 până la finalul anului curent, iar în semestrul I al anului 2021 să fie lansate primele apeluri de proiecte.

În perioada următoare, vor fi organizate noi întâlniri de consultare între MFE și Asociația Municipiilor din România în vederea corelării regulilor de finanțare cu nevoile specifice de la nivel local, următoarea întâlnire fiind stabilită în data de 4 august 2020. Pagina a fost generata in 0.7025 secunde