Primarul Daniel Georgescu, apel către localnici: "Nu relaxați măsurile de protecție socială"

253
Primarul Daniel Georgescu, apel  către localnici:

Articole de la același autor

Șeful administrației publice din comuna Limanu, Daniel Georgescu, a transmis, ieri, un apel către toți agenții economici care își desfășoară activitatea sezonieră în localitățile 2 Mai și Vama Veche să fie responsabili și să respecte toate regulile impuse de autorități pentru a limita răspândirea virusului SARS-COV-2 în comunitate. De asemenea, el a atras atenția atât turiștilor, cât și localnicilor să nu relaxeze măsurile de protecție personală.

"Trăim o amenințare reală, iar respectarea unor reguli reprezintă unica soluție în a ne proteja pe noi, dar și pe ceilalți. Sezonul estival abia a debutat, dar numărul turiștilor este în creștere, de la o săptămână la alta. Este evident că și riscurile cresc exponențial. Trebuie să înțelegem că suntem cu toții expuși, iar măsurile de protecție sunt necesare pentru a menține aceste localități în siguranță, atât pentru cei care locuiesc aici cât și pentru turiști. Este normal ca activitățile economice să repornească, dar consider că este obligatoriu ca agenții economici să fie vigilenți și să respecte toate recomandările impuse. La rândul lor, turiștii trebuie să înțeleagă că acest sezon este atipic, iar distanțarea socială, igiena personală și purtatul unei măști în spațiile publice închise reprezintă instrumentele prin care fiecare dintre noi poate să contribuie la diminuarea pericolului", a declarat primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu.

În ceea ce privește confirmarea unui caz de îmbolnăvire în localitatea Vama Veche, care aparține de comuna Limanu, șeful administrației a spus că au fost luate imediat toate măsurile necesare pentru a limita riscurile.

"Ne-am mobilizat de urgență și împreună cu Direcția Județeană de Sănătate Publică a Județului Constanța și Poliția Municipală Mangalia am urmat procedurile impuse de legislație. Localul și-a suspendat activitatea urmând să aplice un plan de măsuri pentru remedierea problemelor apărute iar persoanele asupra cărora există suspiciuni au fost luate în evidență și au fost izolate. A fost un caz izolat, însă, trage un semnal de alarma asupra unui pericol care nu dispare odată cu vara sau cu sosirea concediului. Fac apel către toți agenții economici care se confruntă cu situații similare să ne anunțe imediat, să sisteze temporar activitatea și să contacteze DSP. Este esențial să acționăm în echipă și să menținem un climat de siguranță în satele 2 Mai și Vama Veche. Dacă nu vom fi responsabili, aceste două localități vor ajunge din sate de vacanță în zone cu risc crescut de îmbolnăvire. Vama Veche și 2 Mai trebuie să rămână destinații sigure! Dar, acest lucru depinde de fiecare dintre noi", a mai spus Daniel Georgescu.

Totodată, pentru a limita răspândirea virusului în comunitate, Primăria comunei Limanu va organiza o serie de întâlniri cu agenții economici din zonă și reprezentanții DSP Constanța, temele de dezbatere fiind legate de măsurile de protecție atât pentru angajații sezonieri cât și pentru turiști, dar și procedurile specifice în cazul în care există suspiciuni de îmbolnăvire în zonă. Prima întâlnire va fi organizată astăzi, în localitatea 2 Mai.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5727 secunde