Primarul Cârjaliu amenință cu plângerea penală Poliția Rutieră și Compania de Drumuri Naționale

6482
Primarul Cârjaliu amenință cu plângerea penală Poliția Rutieră și Compania de Drumuri Naționale - c57c49c8fd842f101cd2a00aea873846.jpg

Articole de la același autor

Primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, a declarat, vineri, că restric-ționarea accesului cetățenilor din satul Lazu, spre Constanța, pe Drumul Național 39, de către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale Constanța, are loc "mână în mână cu Poliția Rutieră". "Abuzul nu poate fi calificat", a subliniat Cârjaliu, precizând că nu a fost contactat de niciun reprezentant al celor de la Drumurile Naționale și nici de cineva de la Poliția Rutieră Constanța înainte ca această decizie să fie pusă în practică.
El a menționat și că a primit, în cursul zilei de vineri, un comunicat de la Poliția Rutieră Constanța, în care se precizează că măsura restricționării acce-sului cetățenilor din Lazu în DN 39, în direcția de mers Lazu - Constanța a fost luată pentru că "așa au considerat ei (n.r. -reprezentanții Poliției Rutiere) că e bine pentru localitate".
Totodată, Cristian Cîrjaliu a anunțat că, dacă nu i se va prezenta, în termen de trei zile, documentația tehnico-economică aferentă lucrării, va face o sesizare la Parchet, referindu-se aici atât la conducerea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale Constanța, anume Aidîn Ibram, dar și la aceea a Poliției Rutiere, respectiv comi-sarul șef Constantin Dancu. Șeful administrației publice locale a subliniat că nu-l interesează gradul sau funcția celui care va răspunde pentru situația creată. Reamintim că, în cursul zilei de miercuri, cetățenii din satul Lazu au demarat strângerea de semnături împotriva închiderii DN 39, măsură care îi obligă pe oameni ca, pentru a ajunge în Constanța, să meargă spre Agigea și să ocolească pe sub podul de la Selgros, în pofida faptului că acesta nu e drum de utilitate publică. Numărul semnăturilor strânse este de peste 400, dar oamenii au amenințat că sunt dispuși să organizeze un protest spontan prin blocarea Drumului Național.
În aceeași ordine de idei, primarul a declarat că ia în calcul și organizarea unui referendum în vederea pronunțării locuitorilor satului Lazu cu privire la restricționarea accesului în DN 39. "Singura noastră armă de luptă împotriva unei neghiobii e referendumul. O să facem referendum, pentru că nu este nici moșia mea, nici moșia lor", a remarcat Cîrjaliu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5259 secunde