Ludovic Orban:

"Primarii nu au nevoie de pensii speciale"

156

Articole recomandate

Deputatul liberal Ludovic Orban a declarat, recent, că primarii nu au nevoie de pensii speciale, însă susține creșterea salariilor acestora pentru a fi feriți de tentația corupției.

"Primarii nu au nevoie de pensii speciale, la fel cum nici parlamentarii nu au nevoie de pensii speciale. Principiul de bază în stabilirea cuantumului pensiei trebuie să fie contributivitatea", a declarat Ludovic Orban.

În schimb, prim-vicepreședintele liberal a mai spus că susține creșterea salariilor primarilor prin legea salarizării publice pentru a fi feriți de tentația actelor de corupție.

"Susțin, în schimb, că primarii trebuie să aibă niște salarii decente, care să-i ferească de tentația de a cădea în plasa actelor de corupție, care să le ofere un statut care să le permită să aibă o viață normală. Ca atare, în legea salarizării publice vom susține creșterea salariilor primarilor", a mai spus el.

Legea privind pensiile speciale pentru aleșii locali a fost declarată neconstituțională de către CCR, la sesizarea Guvernului. Legea se află în prezent la Camera Deputaților pentru a fi pusă în acord cu decizia judecătorilor de la Curte care au arătat că actul normativ discriminează între categoriile de aleși locali, pentru că nu li se aplică tuturor, și nu prevede sursa de finanțare.

Săptămâna trecută, comisia juridică a dat un raport favorabil pe o nouă variantă a legii, stabilind, printre altele că pensiile speciale vor fi finanțate de la bugetele locale. Deputații din comisie au mai stabilit că pensiile vor fi acordate pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consilii Județene, consilierii locali și județeni fiind în continuare exceptați de la lege. Plenul Camerei urmează să se pronunțe asupra legii, care va fi trimisă apoi Senatului, for decizional. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5058 secunde