PRIMĂRIA pregătește NOI AMENZI pentru constănțeni! PENTRU CE ai putea lua SANCȚIUNE?

2166
7
PRIMĂRIA pregătește NOI AMENZI pentru constănțeni! PENTRU CE ai putea lua SANCȚIUNE? - primariaconstanta-1366642150.jpg
Respectarea unor norme de conviețuire socială reprezintă, în aceste momente, una dintre inițiativele ce se doresc a fi concretizate într-o hotărâre a Consiliului Local Constanța. 

În acest sens, pe site-ul Primăriei Constanța a fost publicat un proiect de hotărâre aflat în dezbatere publică ce conține mai multe obligații pentru constănțeni. Următoarea etapă va fi consfințirea acestora pe hârtie, mai exact, prin adoptarea unei hotărâri ce va fi votată în cadrul primei ședințe a Consiliului Local Constanța. Nerespectarea obligațiilor îi va face pe constănțeni să scoată bani grei din buzunar pentru plata unor amenzi destul de usturătoare ținând cont de salariile existente la ora actuală în România.

Nu de puține ori, hoții au furat capacele de canalizare pe care le-au vândut apoi la diverse centre de colectare. După cum susțin polițiștii, o astfel de practică a fost încurajată și din cauza faptului că, reprezentanții acestor centre le primeau fără probleme, fără să țină cont că, acestea au fost furate, cu siguranță, de pe străzi.

Pentru a descuraja o astfel de practică, aleșii locali au introdus în proiectul de hotărâre suspus dezbaterii publice un articol care interzice primirea la centrele de colectare a capacelor de canalizare sau a altor componente din dotările urbane, chiar dacă ele sunt deteriorate. Dacă o astfel de măsură va fi încălcată, persoanele fizice pot fi sancționate cu amendă contravențională cuprinsă între 1.000 și 1.500 de lei, iar persoanele juridice cu amendă cuprinsă între 1.500 și 2.500 lei.

În scurt timp, se va deschide sezonul estival și nu de puține ori, pe faleze sau promenadele pietonale au putut fi văzute autoturisme.

Pentru a opri această practică ce pune în dificultate turiștii, consilierii locali au luat în calcul ca circulația vehiculelor în aceste zone să fie interzisă dacă șoferii nu dețin autorizație specială. Cei prinși că încalcă o astfel de regulă vor fi sancționați. Drept urmare, o persoană fizică va primi o amendă de 1.500 de lei, în timp ce una juridică va achita 2.500 de lei.

O sancțiune în valoare de maxim 1.500 de lei pot primi și cei care

inscripționează cu vopsea numărul de înmatriculare al autovehiculului pe domeniul public, garduri sau clădiri.

În altă ordine de idei, aleșii locali s-au gândit să instituie anumite reguli și pentru cei care fac parte din asociațiile de proprietari deoarece nu de puține ori, cei care trăiesc la blocuri refuză să se achite de anumite obligații.

Reparația acoperișului blocului sau anumite lucrări de întreținere la spațiile comune au creat fel și fel de probleme deoarece există oameni care nu vor să participe la cheltuielile comune.

Drept urmare, în proiectul de hotărâre inițiat de consilierii locali se spune că, neîndeplinirea obligațiilor de către proprietari, deținători și asociațiile de proprietari, privind executarea lucrărilor de întreținere și reparații a instalațiilor și spațiilor cu destinație și folosință comună, cum ar fi acoperișuri, terase, instalații de canalizare ape meteorice și uzate, instalații alimentare cu apă caldă și rece, instalații termice subsol, până la racordul de branșare utilități deservit de agentul prestator de servicii, care pot duce la pierderea stabilității construcțiilor și la degradarea trotuarelor și străzilor se sancționează. Astfel, cei care vor încălca asemenea reguli vor fi amendați cu sume cuprinse între 800 și 1.500 de lei dacă este vorba despre o persoană fizică. Amendă contravențională vor putea primi și persoanele juridice care încalcă astfel de norme, numai că sumele sunt cuprinse între 1.000 și 1.500 de lei.

Abaterile de la astfel de norme vor fi constatate și aplicate de polițiștii locali sau de cei de la ordine publică.

Comentează știrea

Angela
23 aprilie 2013
Ordine si disciplina

De acord. Cu conditia ca si organele de ordine/administratia locala sa isi faca datoria.

tiberiu
23 aprilie 2013
daaaa

nu stiu de unde sa mai ia niste bani

dash
23 aprilie 2013
da/tiberiu

Cum de unde să mai i-a bani ??!!. De la voi ăștia care i-ați votat. O să vă iasă pe nas până în 2016.

Mine
23 aprilie 2013
Amenzi

Aha ! Numai cetateanul sa fie vinovat , in cazul celor din articol , observatii corecte . Pentru cele de mai jos nu se iau masuri ? - ciini liberi prin oras - excremente de caini peste tot - trotuare ultracentrale in care iti rupi picioarele - masini parcate pe trotuar , pietonii trebuie sa le ocoleasca pe ,,,, carosabil

ion
25 aprilie 2013
propunere

in alte orase exista deja, sper sa fie introdusa si la noi;Cta este plin de maidanezi,dar mare parte din mizeria din jurul blocurilor provine de la cainii de apartament; primaria sa adopte o lege prin care daca vrei sa detii caine, sa fii obligat sa ceri semnatura de la toti vecinii din bloc! nu verbal, scris... doar asa,dispar problemele legate de galagie,mizerie...

eu
3 iunie 2013
alta propunere

Aha ! Numai cetateanul sa fie vinovat , in cazul celor din articol , observatii corecte . Pentru cele de mai jos nu se iau masuri ? - ciini liberi prin oras - excremente de caini peste tot - trotuare ultracentrale in care iti rupi picioarele - masini parcate pe trotuar , pietonii trebuie sa le ocoleasca pe ,,,, carosabil" eu propun sa ne scada cuantumul amenzilor din despagubirile pe care ar trebui sa ni le plateasca ei

satul de nesimtiti cu caini la bloc...
13 iunie 2013
OBLIGATORIU

Constanta are nevoie urgent de minim 2 legi: 1/ la bloc, sa NU detii caine fara acordul SCRIS al TUTUROR vecinilor, nu al majoritatii.... 2/ cei care au animale la bloc,sa plateasca lunar taxa habitat echivalent a inca o persoana... toti detinatorii de caini ii scot afara sa isi faca nevoile, nu avem destui maidanezi ???vrei caine, te muti la casa cu curte....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4112 secunde