Primăria Ovidiu primește cererile pentru acordarea tichetelor pentru grădiniță

185
Primăria Ovidiu primește cererile pentru acordarea tichetelor pentru grădiniță - primariaovidiuprimeste6-1456857159.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Primăriei Ovidiu vor să stimuleze cât mai mulți părinți pentru a-și trimite copiii la grădiniță, astfel că noua lege prin care se acordă tichetele sociale va fi pusă cât mai rapid în aplicare. 


"În scopul stimulării participării în învățământul preșcolar a copiilor din familii defavorizate și a creșterii accesului la educație a acestora, se instituie stimulentul educațional, sub forma de tichete sociale, prin Legea 248/2015", a spus edilul orașului Ovidiu, George Scupra. 


Stimulentele educaționale se acordă copiilor din familii defavorizate în condițiile în care sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele criterii: vârsta minimă a copilului să fie de trei ani și cea maximă de șase ani, iar venitul lunar pe membru de familie să fie de 284 lei. 
Tichetul social are o valoare de 50 de lei lunar, cu condiția ca cei mici să meargă zilnic la grădiniță. El se acordă, la cerere, unuia dintre părinți, reprezentantului legal al copilului sau, după caz, persoanei care a fost desemnată de părinte pentru întreținerea copilului, pe perioada absenței părinților. 


"Cei care întrunesc condițiile și vor să se înscrie în acest program se pot prezenta la Direcția Publică de Asistență Socială din cadrul Primăriei Ovidiu", a precizat primarul George Scupra.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3762 secunde