Primăria Medgidia încurajează participarea locuitorilor la procesul decizional

926
Reprezentanții administrației publice locale din Medgidia s-au întâlnit, la începutul acestei săptămâni, la Casa de Cultură I. N. Roman, cu tinerii și elevii din localitate. Evenimentul, desfășurat sub titulatura "Participarea publică la ea acasă" a fost organizat de Primăria Medgidia în parteneriat cu Centrul pentru Resurse Civice Constanța, Comisariatul pentru Societatea Civilă Inspectoratul Județean Constanța și Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Constanța. El a avut drept obiectiv informarea tinerilor medgidieni vizavi de activitățile derulate de primar, viceprimar, Consiliul Local, dar și de procesul legislativ local, de modul de eliberare a avizelor și autorizațiilor, dar și de etapele prin care un proiect poate fi implementat.
La dezbatere au participat, alături de elevii și tinerii din municipiu, primarul liberal Marian Iordache, viceprimarul PNL Sorin Țuțuianu, consilieri locali, Romică Ceucă, director adjunct al Poliției Comunitare Medgidia și Cosmin Brânzan, președinte al Centrului pentru Resurse Civice.
Ulterior prezentării, de către primarul Iordache, a atribuțiilor și activităților sale zilnice, a atribuțiilor CL, dar și a etapelor care trebuie urmate pentru ca un proiect să se concretizeze, edilul-șef a menționat: "Dezbaterea publică a oricărui proiect care privește administrația orașului nu poate avea decât un efect benefic și ne poate ajuta să eliminăm micile sau marile inadvertențe între ceea ce dorim noi să facem și aspirațiile dumneavoastră", a declarat el în fața celor prezenți la eveniment.
Nu în ultimul rând, trebuie precizat că adolescenții care au fost prezenți, luni, la întâlnire, au prezentat o serie de propuneri printre care și cea privind depozitarea și colectarea selectivă a deșeurilor. Concret, conform unui comunicat dat publicității de biroul de presă al Primăriei Medgidia, tinerii au avut ideea ca asociațiile de proprietari să supravegheze colectarea selectivă a deșeurilor, cele care vor colecta și selecta corespunzător deșeurile urmând să fie premiate de primărie cu materiale pentru renovarea blocurilor, echipamente pentru curățenie sau material dendrologic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1618 secunde