Primăria Medgidia demarează campania de acordare a ajutoarelor pentru încălzire

405
Primăria Medgidia demarează campania de acordare a ajutoarelor pentru încălzire - medgidia-1634732627.jpg
Reprezentanții Primăriei Municipiului Medgidia îi informează pe cetăţeni că în perioada 21 octombrie – 20 noiembrie 2021, în intervalul orar 09.00 – 13.00, va demara campania de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie conform Legii nr.226/2021 privind măsurile de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie. Potrivit actului normativ, familiile și persoanele singure ale căror venituri nu depășesc plafonul de 1.386 lei/membru de familie în cazul familiei sau 2.053 lei în cazul persoanei singure, pot beneficia (inclusiv cumulat) de mai multe tipuri de ajutoare. Este vorba despre ajutorul pentru încălzirea locuinței cu gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi și/sau petrolier şi de suplimentul pentru energie.

Ajutorul de încălzire pentru utilizatorii de energie electrică, gaze naturale sau lemne şi combustibili petrolieri se acordă în funcție de venitul mediu net lunar pe membru de familie sau al persoanei singure, procentual, prin raportare la o valoare de referință care nu poate fi mai mică de 250 lei/lună (pentru gaze naturale), 500 lei/lună (pentru energie electrică) și 320 lei/lună (pentru combustibili solizi și/sau petrolieri.

Suplimentul pentru energie se acordă lunar tuturor beneficiarilor ajutorului pentru încălzirea locuinței, dar și familiilor și persoanelor singure, care nu au stabilit acest drept și ale căror venituri sunt de până la 1.386 lei/membru de familie (în cazul familiei), sau până la 2.053 lei (în cazul persoanei singure). 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1142 secunde